Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Montage
En hjälp på vägen

Kunskap är lätt att bära

När du står inför ett fasadbyte så är det många aspekter som bör beaktas. Här går vi igenom de flesta av dem så att du får precis den fasad som är rätt för just dig.

Det kanske allra viktigaste steget mot en ny fasad är att komma fram till vad som är bäst för just dig/er och ditt hus. Ska det vara liggande eller stående panel? Är det plånboken eller en viss design på panelen som styr? Behöver det tilläggsisoleras? Vilken paneltyp och vilken skarvlösning passar bäst? Är det möjligt att sätta den nya fasaden direkt på den panel ni har idag eller måste den gamla rivas ner? Monterar ni själva eller anlitar ni hantverkare?

Det är många funderingar som ska redas ut och här ser vi gärna att ni tar kontakt med oss eller våra partners. Vi har arbetat med hundratals hus och vill tro att vi har värdefull erfarenhet – något som vi gärna delar med oss av.

Du klarar att byta fasad!

Om du funderar på att byta fasad själv så är chansen stor att det skulle gå alldeles utmärkt. Efter att bevittnat mängder av montage så kan vi konstatera att det ofta går extremt bra.

OnceWall är lätt att montera och vi finns alltid vid din sida om du funderar över något. Genom att montera själv så kan man så klart spara en del pengar men man kan också få en extra härlig känsla i att satt upp sin egen fasad. Vågar du byta panel?.

Snickaren berättar

Hur är det att arbeta med OnceWall? Vad tycker snickarna och inte minst hur är det att som snickare kalkylera på ett jobb likt detta på en större BRF.

Underhållsfritt och med enorm livslängd är såklart bra, men hur är det att få upp materialet på fastigheten. Är det speciella utmaningar och kostnader som tillkommer och inte minst, måste man vara utbildad på materialet för att kunna montera?

Här får du svaren från en erfaren snickare som vet vad han pratar om.

Montage av profiler & panel

När du monterar OnceWall så finns det några profiler som verkligen gör ditt liv lite lättare. Här kan du kika närmare på dessa och förbereda dig i god tid.

Med rätt profil på rätt ställe så går fasadmontaget som en dans. Ta dig lite tid och kika igenom vår sida efter objekt som liknar just ditt. När man använder rätt saker på rätt ställe och dessutom har rätt kunskap och rätt verktyg så blir allt så mycket enklare.

I anslutning till fasaden

Här får du mer information om  andra områden kring fasadmontaget. Och som alltid är du  välkommen att kontakta oss så om några frågor uppstår.

En riktigt utförd OnceWallinstallation skall kännas väldigt gedigen från början till slut och ofta kan ett ord med en plåtslagare lösa det mest hårdnackade problem. Tänk på att fasaden kommer sitta under väldigt många år framöver så den lilla extra eftertanke som görs lönar sig ofta i längden.

Få grundkunskapen!

Med kunskap blir allt så mycket enklare. Svårigheter uppstår bara när kunskap saknas så det är väl investerad tid att skaffa sig den kunskap som behövs för att kunna ta rätt beslut.

Skaffa djupare kunskap om grunderna i snickeri här. Är det så att du undrar något så är du alltid välkommen att höra av dig. Grunderna i fasadsnickeri.

Tips inför att byta fasad

Här får du lite små tips inför fasadbytet. Försäkringar, bestämmelser och har du tillgång till rätt material. Det är många saker som skall klaffa men med lite framförhållning så brukar det gå som en dans. 

Lite tips inför att byta fasad