Lättmonterad
Som att lägga ett laminatgolv

Montera fasad & byta panelen själv

Det är så enkelt att montera OnceWall att även du som inte normalt brukar snickra och bygga kan våga dig på att montera fasaden. Vi har en montageanvisning som är lätt att förstå, och även filmer som på ett tydligt sätt visar hur man går till väga vid en installation. 

När du håller på med med våra produkter så märker du att de är otroligt enkla att arbeta med. De väger inte speciellt mycket och de är väldigt enkla att bearbeta. Du använder bara traditionella metoder när du monterar dem, så det är lätt att be om hjälp med installationen om du skulle behöva det. OnceWall monteras likt en brädvägg, som en tvåstegstätad fasad. För en snickare behövs det inget annat än det som redan finns i verktygslådan. Givetvis så bör man först läsa montageanvisningarna så allt blir rätt. 

OnceWalls fasadbeklädnad fungerar på samma sätt som en spontad panel av trä. Du skruvar i sponten och skruvarna täcks sedan av nästa bräda. Detta gör att inga skruvar syns. 

Visst vågar du byta panel!

Att renovera fasaden själv och byta panel på hela huset kan såklart vara en utmaning, men det är absolut möjligt om du är lite lagom händig. Det är viktigt att du har rätt verktyg och att du följer instruktionerna noga för att säkerställa att fasaden blir så stabil och säker som möjligt.

Rakt igenom är OnceWall en stöttande partner som kan hjälpa dig med allt från att svara på frågor till att ge råd och tips. Vi finns här för att hjälpa dig från början till slut, så tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp eller har frågor, vi kan fasadbyte.

Svårighetsgraden för att montera en fasad själv kan variera beroende på hur huset ser ut, men det brukar sällan vara en särskilt svår uppgift. Tar du dessutom hjälp av en plåtslagare för att plåtsko fönster och dörrar så förenklar detta arbetet betydligt. Med rätt verktyg och lite tålamod kan du absolut klara det själv.

Installation av plastfasad mitt i jobbet med att byta panel

Gratis provbitar

Vill du kika på en lättmonterad fasad?
Klicka hem dina egna prover nu direkt!

Byt fasad enkelt - vi stöttar dig

Att byta fasad kan vara en skrämmande tanke, men med Oncewall behöver det inte vara så. Vi ger fullt stöd under hela processen, från planering till installation.

 Vi har erfaren och kompetent personal som hjälper dig med allt från att välja rätt fasad till att svara på eventuella frågor eller bekymmer under installationen. Vårt support-team finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig med allt du behöver. Du kan vara säker på att du får en hållbar och underhållsfri fasad som kommer att hålla i många år.

Du kan känna dig trygg och skulle det vara så att du tar hjälp av hatverkare under resans gång så tar vi gärna några ord med denne med.

Informerar om plastfasad

Eget fasadbyte, enkla verktyg

Oncewall är enkel att installera och kräver inga speciella verktyg. Bara verktyg du sannolikt redan har hemma. Du behöver bara vanliga verktyg såsom, skruvdragare sticksåg, vinkelhake och tumstock. 

Har du en kapsåg så kan det vara en tillgång men är absolut inget krav. Däremot så kan ett multitool eller fejn som det kallas vara en bra tillgång när man skall kapa till profilerna. Dessa är lite känsligare att kapa i kapsågen men med en fejn så är det som att köra i smör. Tack vare att det inte kräver särskilda verktyg och att installationen är enkel med vår tydliga och detaljerade installationsguide så kan även en intresserad nybörjare göra det. 

Verktyg för installation av plastfasad

Traditionell konstruktion

OnceWall är en innovativ fasadlösning som erbjuder enkel installation. Materialet efterliknar till stor del den traditionella träfasaden och monteras på precis samma sätt rörande luftspalten. Traditionellt och beprövat.

En luftspalt i en fasad är en utrymme mellan fasadmaterialet och ytterväggen som tjänar som ventilationskanal för att förbättra luftcirkulationen och minimera fuktproblem. Luftspaltens storlek och plats är viktig för att säkerställa att det finns tillräckligt med luftflöde för att hålla fuktnivåerna låga och förhindra mögel. Samma förfarande som om en träfasad skulle monterats vilket innebär att det finns gott om hantverkare att rådfråga om frågor skulle uppstå.

Tommy berättar om att byta fasad

Tommy Wiik, som bor i Kungshamn, har för ett par år sedan monterat en ny fasad från  OnceWall. Han berättar att arbetet har fortskridit snabbare än vad de trodde från början, och att det har varit en behaglig upplevelse att få stöd och hjälp från OnceWall under processen. Vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss när vi började montera fasaden, men det har gått väldigt smidigt. De har varit till stor hjälp med råd och tips, och vi har känt oss trygga under hela processen”, säger Tommy.

Han tillägger att han rekommenderar OnceWall till andra som funderar på att montera en ny fasad själv, eftersom de har varit en stöttande partner från början till slut. ”Vi är väldigt nöjda med resultatet och OnceWall”, avslutar Tommy.

När du bestämt dig för att byta fasad

Så om du vågar ta dig an utmaningen att byta panel på ditt hus, tveka inte att kontakta oss på OnceWall. Vi är här för att stötta dig under hela processen, från början till slut, och vi ser verkligen fram emot att hjälpa dig att få en ny och fräsch fasad.

Vi är alltid tillgängliga för att svara på dina frågor och ge råd och tips under arbetets gång. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren händig person, så kan du känna dig trygg med att vi ger dig det stöd du behöver om du beslutar dig för att montera OnceWall själv.

Så om du är redo att ta tag i projektet och ge din fasad en uppdatering, tveka inte att kontakta oss på OnceWall. Vi ser fram emot att hjälpa dig att få den perfekta fasaden!

Här byter man panel och monterar en komplett fasad.

Att renovera panel kostar på

Ofta är det så att kanske bara tio procent av den gamla träfasaden är i så dåligt skick att den behöver bytas och att det då är frestande att bara renovera och byta den panel som är dålig.

Detta förfarande för med sig att vissa delar av fasaden består av nya brädor, vissa lite halvdåliga och vissa är i  bra skick. Vissa delar skall grundas med ny färg och andra skall färdigstrykningsfärgen anpassas efter den tidigare färgen.  

Om det är så att fasaden böjar komma i detta skick att delar behöver bytas så kan det mänga gånger vara en god idé att byta till underhållsfritt redan nu. Att det är lika bra att göra rätt  från början och sedan slippa arbete och kostnader framöver. Om inte så kommer man med stor sannolikhet vara tillbaka på ruta ett om bara några få år och då stå med en än sämre fasad som blir än dyrare att renovera. Med OnceWall så gör man det ordentligt nu och man gör det inte igen. Fasaden är enkel att montera och många klarar stora delar av arbetet själva, ofta med hjälp av plåtslagaren. Klicka för att komma till montage

Enkel att montera