Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Hörnprofilen

Hörnprofilen

Hörnprofilen är den profil som sätts i hörnen på byggnaden. Antingen i ytterhörnen eller i innerhörnen. Det är samma profil som används i båda fallen, enda skillnaden är att de byter plats.

Om hörnprofilen har stöd hela vägen och inte bara vid spikreglarna så blir det en mycket solid konstruktion.

Då hörnprofilen monteras tidigt i projektet så rekommenderar vi att du tar det kvarvarande “locket” till hörnprofilen och lägger den på ett skyddat ställe tills det är dags att montera den.  “Locket” sätts på plats efter att all fasadpanel är satt på de två angränsande väggarna.

Produktblad på hörnprofilen hittar du här:

Tvådelad hörnprofil till plastfasad

Video - Att montera knutar

Här ser vi mer ingående hur det kan se ut när man skall igång och montera husets knutar.

Att få en bra start är viktigt och detta är ofta mycket enklare än man kan tro. Alla hus är unika och erbjuder sina speciella utmaningar men har man bara tagit sig över tröskeln och börjat montera så brukar resten lösa sig. 

Det viktiga är att ta det lugnt och inte vara rädd för att slå oss en signal. Vi finns här för dig när du har frågor och funderingar.

Hörnprofilen = först

Montera hörnprofilen först och därefter monteras startprofilen emellan knutarna, lämna alltid lite glipa dem emellan. 

Hörnprofilen skall sticka strax nedanför virket bakom så det blir en liten droppkant. Hörnprofilen samlar upp eventuellt vattens som kan blåsa in i panelens spontar, och låter detta rinna ner och ut. Ett tips är att sticka ner hörnprofilen extra långt och kapa den efter startprofilen är satt. Med en Fejn-multitool så är det lätt som en plätt.