Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Underlag
Viktigt med bra fäste

Ny fasad på gammal panel

OnceWall är ett lätt material vilket innebär att det ställer små krav på underlagets bärförmåga. Det går ofta enkelt att montera ny fasad på gammal fasad.

Det viktiga är att underlaget är rakt och att det i slutändan erbjuder bra fäste för panelskruven.

Oavsett om du monterar på sten, plåt, eternit eller trä så gäller samma sak. Du behöver få en solid grund att fästa fasaden på. Ofta innebär det att det monteras ett lager med stående reglar/glespanel på fasaden och att man därefter monterar panelerna rakt på eller att ett ytterligare lager med horisontella reglar monteras om det är stående panel som önskas.

 

Ny fasad på gammal panel

Montera på cementskivor

I detta fall fick man inte nog fäste i själva skivorna utan glespanelen fick monteras utanpå de röda cementskivorna och fästas med skruv som drog ordentligt i det bakomliggande underlaget som skivorna var fastsatta i.

Det gå ofta väldigt fint att montera på alla typer av skivmaterial då dessa i allra flesta fall är väl fastsatta och ofta har vettigt fäste i sin tur.

Gratis provbitar

Toppen om du vill montera ny fasad på gammal fasad!

Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Montera på träfasad

Att montera på en befintlig träfasad är oftast väldigt smidigt och enkelt. Vill man ha samma montageriktning om innan så får man bara sätte en extra glespanel först.

 

Här skulle varannan påliggare kunnat avlägsnats för än bättre luftning

Montera på eternitfasad

Här valde man att sanera eterniten istället för att montera utanpå. Om panel skall sättas utanpå eterniten så behöver man få fäste bakom denna i trävirket bakom.

Att montera på och hantera eternitfasader

Då eternit är farligt att inandas så är det viktigt att kolla upp vad man får eller inte får göra samt alltid låta säkerheten gå först. Vid utanpåliggande montage bör stor försiktighet vidtagas för att undvika dammbildning.

Montera på mexisten

Mexisten är det perfekta underlaget och komplementet til OnceWall. Det erbjuder bra fäste och många gånger då man vill spara en hel del sten så är det både snyggt och underhållsfritt. Lite inspiration om mexitegel och OnceWall

Expanderspik är avsedda för lätta montage i betong, tegel eller natursten. De är lämpliga där brandkrav ställs på infästningen eller där kort sättdjup är ett önskemål. Spiken är rörformad och tillverkad av härdat fjäderstål. När Expanderspiken slås in i det förborrade hålet, pressas den samman något. Fjäderstålets egenskaper att vilja återta sin ursprungliga form gör att Expanderspiken kläms fast i hålet. Den parallella expansionen längs hela spiken ger en stor anläggning mot underlaget, vilket medför en stark och säker infästning.

Ny fasad på putsfasad

För att fästa glespanelen på huset så använder man oftast bara vanliga skruv då det finns fint fäste bakom hela fasaden. 

Att montera OnceWall på putsad fasad

För att få puts att fästa på träväggar, timmer eller plank, måste ojämnheter först skapas där putsen kan fästa, till exempel genom att rugga upp ytan, slå i träpluggar, spika på ribbor eller, vanligt förr, vassmattor eller numera ofta ståltrådsnät.