fbpx
Kombinationer
Med andra material

OnceWall & annan typ

OnceWall och annat material går ofta bra att kombinera ihop. OnceWall har många olika varianter som liknar vanlig träpanel och det går oftast lätt att hitta en panel som passar bra ihop med din tidigare fasad. Det passar utmärkt att använda OnceWall på utbyggnader, eller om man t.ex. skall byta panel på hela eller ena sidan på husets fasad. Men det kan även kombineras på andra sätt, där man t.ex. vill ha kvar snickarglädje på sitt hus.

Det som är så unikt med panel från OnceWall är att den är underhållsfri. När du väl har börjat använda OnceWall så kommer du sannolikt vilja ha det på fler ställen på din fastighet, för att slippa lägga tid på underhåll.

OnceWall & Tegelfasad

Att kombinera den underhållsfria OnceWallfasaden med andra delar i tegel fungerar alldeles utmärkt. 

Det är väldigt vanligt med kunder som har hus där delar av fasaden är i tegel och andra delar består av träpanel. Om teglet är oskadat så är det ofta en alldeles ypperlig idé att låta den gamla tegelfasaden vara kvar men att byta den ofta dåliga träfasaden mot en ny fin från OnceWall. Det kan bli en väldigt snygg och modern kontrast när man kombinerar de olika materialen ihop.

Knutar och foder i plåt

Det vanligaste materialvalet till foder och knutar är att sätta aluminiumplåt som bockas efter kundens önskemål. Dessa kan i princip väljas i vilken färg som helst och bockas på ett otal olika sätt. Här bredvid ser du en variant som bockats ut 22mm för att på så sätt efterlikna ett foder i trä.

Vi rekommenderar verkligen OnceWall kombinerat med plåt, som t.ex. runt fönster och vindskivor. Det blir väldigt snyggt ihop och du får det ultimata resultatet som kommer hålla i många år framöver utan underhåll.

Knutar och foder i trä

Vi har även kunder som vill ha vindskivor och knutar i trä. Det kan vara av estetiska skäl eller om man inte har någon plåtslagare till hands. Men det man skall vara medveten om då, är att alla trädetaljer man använder kommer behöva ett underhåll med jämna mellanrum.