Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Foder & Knutar
Gör precis som du vill

Fönsterfoder, dörrfoder eller annat

När du bestämt om du önskar stående eller liggande klädsel och beslutat vilken design på klädseln du önskar så är det dags att fundera på hur du vill att dina fönsterfoder, dörrfoder och andra inramningar skall se ut. 

Du kan välja att göra på precis samma sätt som om du hade monterat en vanlig träfasad, med brädor, eller så kan du välja att göra det med plåt, eller annat. Du har full frihet.

Mer om att montera överbleck och plåt

Plåtfoder runt fönster.

Fönsterfoder av plåt

Om du önskar foder i en viss färg eller om du vill ha lite bredare foder än OnceWalls 3-4 cm breda standardfoder, så är foder av plåt ett bra alternativ. Om du bestämmer dig för plåtalternativet så rekommenderar vi absolut att du satsar på plåtar i aluminium då dessa har bättre chanser att anständigt åldras tillsammans med OnceWall.

Stående panel som monterats utomhus i Bullaren

Gratis provbitar

Vill du få en fasad som på riktigt ger dig mer tid och pengar till annat
Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Dörrfoder och fönsterfoder av trä

Om du önskar ha träfoder runt dina fönster och dörrar så monterar du dessa på exakt samma sätt som om det vore på en träfasad(bara lägg en bräda bakom).

Fönsterfoder och dörrfoder av trä.

Fönsterbleck

Det är viktigt att blecken utformas för att vatten leds från väggen och inte vidare in i väggen. Större lutning och högre gavlar hindrar vatteninträngning effektivt. Blecken skall ha en lutning om minst 14 grader, helst 25 grader. Gavlarna bör vara 35 mm eller högre. Noggrann utformning krävs för att sekundärtätning och fönsterbleck skall fungera och ge önskat fuktskydd, luftning och dränering. Bleckets framkant skall vara utformat med mjuka rundade former för undvikande av skador.

plastpanel med plåtdetaljer runt fönstret

Salning

Om fönstren sitter en bit in i väggen så måste dessa salas innan du monterar OnceWall. För dig som eftersträvar underhållsfritt så rekommenderar vi aluminiumplåt då det både blir snyggt och underhållsfritt.

Som du ser på bilden så har man valt att göra salning och foder i ett stycke. Detta blir tätt, snyggt och enkelt. En variant som vi ofta rekommenderar.