Sök
Stäng denna sökruta.
Förvaltning
Stora vinster i sikte

Proffsig fastighetsförvaltning

Vi på OnceWall har lång erfarenhet av fasader och vårt vi strävar efter en kombination av hög kvalitet och ett attraktivt utseende. Självklart ska det också vara bra för miljön.

Att äga hyreshus eller en del av en bostadsrättsförening är ett smart sätt att investera sina pengar för den som tänker långsiktigt. Smarta materialval är extra viktigt när man strävar efter låga kostnader och högt fastighetsvärde. 

OnceWall skapar fastigheter som är attraktiva år efter år och som skapar större trivsel för de boende. Om man jämför OnceWalls fasad med en träfasad kan man göra en besparing på 70 % över en femtioårsperiod. Modern fastighetsförvaltning helt enkelt.

Ordföranden berättar

Att sitta i styrelsen i en BRF kan vara lätt eller svårt. Här berättar Christer om varför de valde OnceWall och hur den ekonomiska kalkylen ser ut.

Med smart val av material så kan man förvalta en förening eller hyreshus på sätt som verkligen förenklar och som ger betydligt mer pengar till annat än löpande underhåll som kostar enorma summor. 

Snickaren berättar

Hur är det att arbeta med OnceWall på större objekt. Vad tycker snickarna och inte minst hur är det att som snickare kalkylera på ett jobb likt detta.

Underhållsfritt och med enorm livslängd är såklart bra, men hur är det att få upp materialet på fastigheten. Är det speciella utmaningar och kostnader som tillkommer och inte minst, måste man vara utbildad på materialet för att kunna montera?

Här får du svaren från en erfaren snickare som vet vad han pratar om.

Traditionell kustfasad

Här ser vi en större fastighet som gått från träfasad till modern OnceWall. Just i detta fall använde kunden en specialtillverkad variant i 6m längd för att få bröstningen på önskat ställe.

Att titta på hur montaget kan göras så smidigt som möjligt är en viktig aspekt när man tar sig an ett fasadbyte. Med erfarenhet från hundratals fasadbyten så kan du vara säker på att vi vet vad vi pratar om och du är alltid välkommen att prata igenom just era objekt.

Fördelar med underhållsfritt

Några av de viktigaste ekonomiska fördelarna med att montera våra underhållsfria fasader är:

  • Långsiktiga besparingar: Lägre underhållskostnader och längre livslängd innebär att fastighetsägare sparar pengar över tid.
  • Minskade underhållskostnader: En underhållsfri fasad kräver mindre rengöring, målning och reparationer, vilket minskar kostnaderna för fastighetsunderhåll.
  • Längre livslängd för fasaden: Materialet som används är mer hållbart och motståndskraftigt mot väderförhållanden, vilket bidrar till en längre livslängd.
  • Förbättrad energieffektivitet: Underhållsfri fasad kan förbättra en byggnads energieffektivitet genom att minska värmeöverföringen och därmed minska uppvärmnings- och kylbehoven.
  • Högre fastighetsvärde: En fastighet med underhållsfria fasad har ofta ett högre värde på marknaden på grund av de långsiktiga ekonomiska fördelarna och det estetiska utseendet.
  • Ökad attraktionskraft på marknaden: Underhållsfri fasad ger byggnaden ett modernt och attraktivt utseende, vilket ökar intresset från potentiella köpare och hyresgäster.
  • Bättre uthyrningsgrad och hyresintäkter: Fastigheter med en underhållsfri fasader tenderar att ha en högre uthyrningsgrad och generera högre hyresintäkter på grund av dess attraktionskraft på marknaden.
  • Minskad risk för framtida renoveringsbehov: Eftersom en underhållsfri fasad har en längre livslängd och kräver mindre underhåll, minskar risken för kostsamma renoveringar i framtiden.

Stående på BRF Almgatan

I Lysekil finns denna BRF som monterat stående Exklusivpanel på 11 st huskroppar. Totalt ca 4000m2 fasad.

Man kan bara konstatera att detta blev riktigt, riktigt bra. Med ökat värde minskat underhåll och högre priser på lägenheterna så är det en riktig solskenshistoria.

Kika närmare på just detta fasadbyte

Hyreshus kombinerar

I Lidköping står detta hyreshus som verkligen fått ett nytt utseende. Med en tydlig bröstning så får man en känsla av robusthet. Mycket fint.

Som vi ser så har man här valt att sätta stående panel nere och liggande panel uppe. Själva bröstningen har anpassats efter brädornas längd för att på så sätt minimera onödigt spill. Med de nya galvade balkongerna så blev detta ett riktigt lyft. Se närmare på hyreshuset

Artikel i Byggtipset

Kombinationen av sol, vind, regn och salt sliter hårt på föreningens fastigheter. Höga underhållskostnader och återkommande målningar fick föreningen att tänka ett steg längre när det var dags att byta fasad.

Ibland finns det val som är betydligt bättre än andra och vi vill nog tillsammans med föreningen påstå att så var fallet när det kommer till fasadval på Almgatan. Med det väldigt utsatta läget och erfarenheter från vad som fungerar eller ej så var det ett ganska lätt val om man frågar föreningen. Vi är självklart väldigt glada över att få varit med och gett föreningen fantastiskt fina hus, samtidigt som värdet på lägenheterna ökat och underhållskostnaderna minskat drastiskt. En fantastiskt kombination.

BRF Uddevalla

Ett mindre BRF i Uddevalla har här klätt med Västkustpanelen med generalskarv. Med solcellerna på taket så har de gjort en riktig framtidssäkring av fastigheten.

Med den gamla träfasaden kvar bakom så blev det ett smidigt montage helt utan rivning. Just detta montage utfördes av en ensam snickare vilket får bekräfta regeln att det är smidigt att montera OnceWall

Titta närmare på fasaden och hyreshuset här

Hyreshus i två plan

I Strömstad finner vi denna lilla hyresfastighet med fyra lägenheter. I utsatta miljöer är det än viktigare att göra rätt val av fasad.

Det är Västkustpanelen som monterats och man har valt att dela in väggen i sektioner och skarva med hjälp av generalskarv(H-profil).  Se närmare på hyreshuset

ICA Kållekärr

På Tjörn har den gamla ICA butiken fått en rejäl ansiktslyftning i form av Västkustpanelen. Med plåtade detaljer slipper man underhåll även av dessa. Stiligt och praktiskt i ett.

Titta närmare på fasadbytet

 

Hyreshus i K-område

I vissa områden så ställs det högre krav på anpassning och viss stil på fasad och utförande.

Här ser vi ett perfekt exempel på hur man vår tidstypiska panel anno 1910-tal kan skapa en atmosfär som på ett perfekt vis smälter in i kvarteret.

Se mer om fastigheten

Broschyr fastighetsförvaltning

Här tar vi upp aspekterna från ett förvaltarperspektiv, att välja OnceWall. OnceWall är såväl värdeskapande som kostnadsreducerande och ofta ett väldigt bra val för dig som fastighetsförvaltare.

Vill du ha den i ryckt form så är det bara att att du hör av dig till oss så skickar vi ett exemplar. När du beställer ett gratis prov från oss så brukar vi skicka med denna broschyr också.

Ladda ner vår broschyr för förvaltare här:

FAQ

I bostadsrättslagen finns en bestämmelse som kräver att stadgarna ska ange grunderna för hur medel ska avsättas för att säkerställa underhållet av föreningens byggnad. Vanligtvis väljer man att avsätta en viss procent varje år till den s.k. inre och yttre underhållsfonden. 

Fonderna är endast en bokföringsmässig åtgärd, där man flyttar eget kapital från fritt eget kapital till bundet kapital. Det kan jämföras med ett aktiebolag där aktiekapitalet är bundet eget kapital (dvs. det får inte delas ut till aktieägarna), medan ackumulerade vinster är fritt eget kapital och får delas ut till aktieägarna.

Läs mer på denna sida där vi förklarar ingående hur det hela hänger ihop.

Underhållsfria fasader kan öka fastighetsvärdet genom att förbättra attraktionskraften, öka uthyrningsgraden och hyresintäkterna samt minska risken för framtida renoveringsbehov.

Investeringsavkastningen beräknas genom att jämföra de initiala uppförandekostnaderna med de långsiktiga besparingarna och intäkterna från fasadens låga underhållskostnader och högre fastighetsvärde.

Vi kontaktar er!

Fasadbyte på en bostadsrättsförening eller annan kommersiell fastighet ställer ofta stora krav på allt runt omkring. Allt från planering, projektering och kommunikation måste fungera för att det skall bli ett smidigt genomförande med ett resultat där alla inblandade är nöjda.
Just det faktum att många parter är delaktiga i processen gör att tydlig kommunikation är helt avgörande för ett fullgott resultat. Vi finns med från start till mål och vi finns alltid till hands som resurs för alla inblandade.