Mer till annat
Spar tid och pengar

Underhållsfri fasad

En underhållsfri fasad är många husägares dröm och nu kan den drömmen bli sann. När du monterar en fasad från OnceWall så kommer du knappt att behöva tänka på din fasad igen.

Den kommer att sitta där år efter år utan att göra något väsen ifrån sig. Det enda du kan göra emellanåt är att kanske tvätta av den med lite vatten och en trasa om den blir dammig. När du sätter upp en fasad som inte kräver underhåll så kommer du att uppleva flera fördelar.

Våra underhållsfria fasader:

Exklusivpanelen – Sverigepanelen – Västkustpanelen – Elegantpanelen

Du minimerar underhåll

Du kommer varken behöva måla eller skrapa ditt hus igen. Det ända du kan tänkas göra är att göra en enklare tvätt någon gång ibland. I vanliga fall brukar man tvätta sin fasad för att den blivit smutsig av alger och mögel men med en underhållsfri fasad från OnceWall så har smutsen väldigt svårt att få fäste och om den skulle bli smutsig så är den mycket enkel att få ren igen då smutsen inte kan tränga in i materialet. Det kan vara en god idé att spola av fasaden någon gång emellanåt och du kommer märka att det är väldigt smidigt att hålla huset rent.

Du gör ett mycket bra miljöval

Väljer du OnceWall så är du miljösmart. OnceWalls produkter är 100% återvinningsbara vilket innebär att materialet är en del av den cirkulära ekonomi som är så viktig för allas vår framtid. Materialet kan användas om och om igen. OnceWall kan återvinnas upp till tio gånger vilket gör råvaran exceptionellt långlivad. Då OnceWall är underhållsfri och inte behöver målas behövs inte heller färg tillverkas. Färg som alltid innehåller mängder med kemikalier vilka ofta är ganska stygga miljöbovar. OnceWall är en naturlig produkt som inte påverkar sin närmiljö. Mer om OnceWall och miljön…

Du får en fasad med andrahandsvärde

Om du mot förmodan skulle tröttna på din OnceWall fasad så har den till skillnad från en träfasad ett andrahandsvärde. Om du är lite försiktig när du plockar ner den så kan du flytta den till ett annat ställe, eller du kan sälja den till någon annan som är intresserad av underhållsfritt. I och med att OnceWall har väldigt lång livslängd så har den också ett betydande värde även efter det att den plockas ner. Detta är givetvis en stor fördel jämfört med exempelvis en träfasad. Andrahandsvärde på OnceWall…

Du får garantier

PVCfasader har funnits sedan 60-talet och de vita varianterna är ofta lika fina nu som då. Eftersom materialet bryts ner oerhört långsamt så räknar vi med att OnceWall har en hållbarhet på upp emot 100 år. Vi lämnar 25+25 års garanti på alla våra vita produkter. Garantin gäller direkt från producent och avser uppsatt panel.

OnceWalls garantivillkor…

Du får en brandtestad fasad

OnceWalls olika fasadmodeller är brandtestade och har därmed fått en Euroklassning. Det är stor skillnad på olika byggnadsmaterial när det gäller övertändning och hur de bidrar till brandspridning. Euroklasserna delar in materialen i klasserna A-F efter hur de reagerar vid brandpåverkan. Kortfattat så är OnceWall fasadpaneler samma brandklass som trä eller såsom vår Exklusiv-panel, en klass bättre än trä. Läs mer om PVC och brand

Du slipper skrapa

En underhållsfri fasad innebär att du slipper skapa färg som flagnat. OnceWall består av PVC rakt igenom, delvis återvunnen PVC i kärnan och ett lager nytillverkad PVC som skydd mot vädrets makter. Den är varken målad eller lackad. Så den kommer inte flagna. Ytan på OnceWall fasaden kommer vara lika hård och fin under många år framöver.

Underhållsfri fasad - Du slipper måla

Att måla är något du inte kommer behöva tänka på mer med en underhållsfri fasadpanel. OnceWall är tillverkad av PVC och är UV-skyddad viket gör att den underhållsfria fasaden varken bleknar eller tappar lyster. Tänk dig att slippa lägga fina dagar på att varken skrapa eller måla om din fasad.

Du slipper ställningar/stegar

När man har en fasad som måste målas så behöver man skaffa ställning, skylift eller liknande. Detta för att komma åt att skrapa och måla överallt. Detta och andra problem kommer du slippa och du kommer få många fördelar med en underhållsfri fasad.

Du sparar mycket pengar

Du kommer spara mycket pengar i längden när du väljer OnceWalls underhållsfria fasader.  Du kommer inte behöva måla om ditt hus – du kommer inte behöva köpa färg, roller, penslar eller alla andra tillbehör som behövs när du målar om ett hus. Inte heller kommer du behöva hyra eller köpa ställning. En underhållsfri fasad från OnceWall ruttnar inte och du kommer inte att behöva spendera pengar i framtiden. Gör rätt nu och njut av det under lång tid framöver. OnceWall och ekonomin…

Du får en väldigt fin fasad

En OnceWall-fasad är ett bra val om du önskar en underhållsfri fasad som håller sig fin länge. Fasadpanelerna från OnceWall är långlivade och kan hålla i över 50 år, vilket betyder att du kan räkna med att din fasad kommer att se fräsch och välvårdad ut under mycket lång tid framöver. En underhållsfri fasad är en investering som håller länge och som ger dig mer tid över till annat. När du väljer OnceWall kan du vara säker på att du får en fasad av hög kvalitet. 

Exklusivpanelen är perfekt att kombinera som både stående och liggande panel utomhus
Underhållsfri fasad med extrem livslängd. Här är det ett hus på Donsö som syns.