Profiler

För att göra en komplett installation så kan det vara bra att använda några av våra profiler. Det är inte nödvändigt men många gånger så är dessa en enkel väg till en riktigt bra installation. Vi har profiler för hörn, för anslutning mot takfot och öppningar och vi har profiler för inklädd takfot. Och som sagt, har du några funderingar så är du alltid välkommen till oss med dina frågor så kan vi gemensamt hitta den bästa lösningen för just ditt projekt. Alla profiler levereras i 3 meters längder.

Dubbel Hörnprofil

Hörnprofilen används vid 90 graders hörn. Samma profil till såväl inner som ytterhörn. En smidig profil att använda då den ger panelen möjlighet att röra sig samtidigt som den skyler själva sågsnittet.

Dubbel H-profil

Den dubbla H-Profilen används när du vill eller behöver skarva fasaden på väggen. Används framförallt till exempelvis Västkustpanelen men även i vissa fall med Sverigepanelen och övriga.

U-profiler

U-profilen är den profil du använder överst på väggen, upp mot taket och det är också den profil man oftast använder vid sidan av fönster och dörrar.

Startprofil

Den enkla U-profilen är en stabil profil som exempelvis kan användas nedanför underbleck vid stående klädsel. Tack vara att den är i ett stycke så är den väldigt trevlig att jobba med.

Skruv

Rätt skruv är en förutsättning för ett bra montage. Se till att använda det allra bästa. -Det lönar sig.