Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Vad tycker andra
Betyg och omdöme

Ett OnceWall omdöme

Familjen Ahonen bor i utanför en liten by som heter Näsum, i nordöstra Skåne, väldigt nära gränsen till Blekinge. Här berättar de om sina erfarenheter med OnceWall.
Öppna intervjun här:

Ett OnceWall omdöme av Lars

”Jag heter Lars, är tekniker, 64 år, och bor i en villa i Göteborg-Utbynäs byggd 1917. Huset byggdes till 1968 och man satte då på en Lavella plastpanel utanpå den stående träpanelen.”  Läs hela Lars utlåtande här

Gratis provbitar

Vill du bli en av dem som gillar OnceWall?
Tveka inte, klicka hem dina egna prover nu direkt!

Tommy Wik - Intervju

Spela videoklipp

Getteröns OnceWall omdöme

Spela videoklipp

Tommy Wik - Nöjd kund

Här är lite bilder på Tommys hus i Kungshamn. Vi ger gott betyg åt arbetet och vi är väldigt glada över hans fina omdöme. Stiligt och vackert.

Ett gott betyg åt OnceWall

Med bra materialval och ett helt fantastiskt läge alldeles vid havet gör att man skapat en fin oas alldeles intill strandpromenaden. Härligt läge och härliga människor. Här har man monterat fasadpanelen liggande.

Ett enastående företag som verkligen utmärker sig genom sin hjälpsamhet och proffsighet.  OnceWalls produkter är helt enastående och är i en klass för sig.

Helt enkelt superb på alla sätt!

Tommy Wik
⭐⭐⭐⭐⭐

Det är ju mitt hus 😁 .Det fungerar perfekt även när temperaturen var -40C° denna vintern. 

Man kan inget annat än älska denna fasad. Och stort tack Niklas för all hjälp du bidrog med till en amatör som mig.

John Gilbert
⭐⭐⭐⭐⭐

När offerten från Oncewall dök upp så konstaterade vi att priset var rimligt.

OnceWall har varit fantastiskt tillmötesgående så vi vill verkligen varmt rekommendera att prata med dem. Valet var lätt, det blev OnceWall

Fam Ahonen i Näsum
⭐⭐⭐⭐⭐
I början var jag tveksam, eftersom man som snickare ofta föredrar traditionella träfasader. Efter att ha arbetat med materialet och observerat det färdiga resultatet, föredrar jag nu detta alternativ framför standard träpanel varje dag i veckan. Om man överväger att renovera sin fasad, rekommenderar jag starkt att man även tar en titt på detta val. Starkt rekommenderat 👍
Blev förvånad
Ted Nylander
Jag har sökt efter en fasadlösning som inte kräver underhåll. Jag föll direkt för Oncewalls Smålandspanel, som är otroligt estetiskt tilltalande! Installationen var rena barnleken, och kvaliteten är verkligen imponerande – slutresultatet är fantastiskt! Jag rekommenderar Oncewall till alla som är trötta på att måla om och föreslår att även fönster, vindskivor med mera kläs in i plåt. I samband med beställningen av fasaden fick jag också monteringsinstruktioner, vilket gjorde det ännu lättare att installera än en traditionell träfasad.
Underhållsfri och supernöjd
Roger
Ett fantastiskt företag att samarbeta med. Niklas är en utmärkt person, alltid tillgänglig för att ge råd, även under tider som helger och liknande. Produkterna är dessutom av hög kvalitet, mycket gedigna och hållbara. Vi är otroligt nöjda med både företaget och dess produkter! Starkt rekommenderat!
Toppenföretag
Peter Reinhardt
Tack för all support och stöd, väggarna lyser vitt vita och hänger uppe dessutom har jag höjt värmen inne med 4 gr så jag har sänkt luftvärmeväxlaren och stöd elementen är ställda på 15gr. Hade vi haft kvar stollepriserna på EL så hade dessa plankor varit betalda med råge. Därtill upptäckte jag att det är numer bara sk EPA med pimpade ljuddämpare som numer når in.
Blev förvånad
Christer Johansson

Snickaren berättar

Hur är det att arbeta med OnceWall på större objekt. Vad tycker snickarna och inte minst hur är det att som snickare kalkylera på ett jobb likt detta.

Underhållsfritt och med enorm livslängd är såklart bra, men hur är det att få upp materialet på fastigheten.Är det speciella utmaningar och kostnader som tillkommer och inte minst, måste man vara utbildad på materialet för att kunna montera?

Här får du svaren från en erfaren snickare som vet vad han pratar om.

Omdöme från Bengtsfors

Lyssna på Anders i Bengtsfors när han berättar lite om sina upplevelser med underhållsfri fasad. Ett OnceWall omdöme från Dalsland.

Spela videoklipp

Ordföranden berättar

Att sitta i styrelsen i en BRF kan vara lätt eller svårt. Här berättar Christer om varför de valde OnceWall och hur den ekonomiska kalkylen ser ut.

Med smart val av material så kan man förvalta en förening eller hyreshus på sätt som verkligen förenklar och som ger betydligt mer pengar till annat än löpande underhåll som kostar enorma summor. 

Fler kundbetyg, OnceWall - Trustpilot

Snabb och enkel beställning. Väldigt snabb och enkel beställning för en som är helt novis inom byggnation (eller i det här fallet, beklädnad av friggebod). Vid montering fanns support via telefon, men behövdes ej nyttjas…. Bara tryggheten å veta att ifall man skulle stöta på patrull gjorde att monteringen fungerade smärtfritt. Bra kvalité på väggpanelerna!!
Snabb och enkel beställning
Harri S
Hjälpsamma vid beställning, snabb leverans och enkelheten att montera gav huset en ny vacker fasad. Så snyggt det blev, stående Sverigepanel med midja. Välinvesterade pengar och skrapa färg är ett minne blott! Rekommenderas verkligen och kan med glädje visa resultatet för spekulanter. Glöm skrapa och måla, investera i OnceWall!!
Det här var kul!
PG
Jag kan säga att Allt med OnceWall har fungerat riktigt bra. Jordnära personer och bra kontakt mot kund. Tog tog en bra stund att hitta rätt material men när vi fick tillkänna detta materialet så var det inte så svårt längre. Detta material vinner på alla punkter över de andra. Miljö,Hållbarhet,Ekonomi,Underhåll och montering. Kan inte mer än säga att ta kontakt och undersök innan ni beslutar något annat.
Resan till ny fasad
Tobias Mullauer
Som många skriver var jag också skeptisk till en början, men supertrevlig slutprodukt. Lätt och smidig att montera. Nöjda kunder!
Positivt förvånad
Victor
Riktigt fin slutprodukt. Lättarbetad vid installation. Har Monterat hos kunder och kommer framöver köpa till mitt eget hus!
Riktigt fin slutprodukt
Midas Karlsson
Har länge drömt om en fasad jag aldrig mer behöver måla. Äntligen 🙂 Mycket nöjd med service och bemötande också.
Färdigmålat!
Mickael Klingström
Bra bemötande, kunnig och hjälpsam personal. Enkla att göra med. Ett gott oncewall omdöme.
Bra produkt
Mattias Hägglund
Superbra service, mkt lättmonterad panel som efterliknar trä mkt bra.Underhållsfri och finns i i diverse utförande. Detta är framtiden.
Superbra service
Fogelgrens bygg
Jag kan rekommendera OW för deras hjälpsamhet genom hela processen från beställning via leverans samt under hela projektet.
Exemplariskt kundomhänd..
Roger Andersson
Ångrar inte en sekund att vi valde OnceWall när vi skulle byta fasad. Bra pris och snabb leverans. Riktigt bra bemötande hela vägen från offert till färdigt montage. Det känns väldigt skönt att veta att man nu skaffat sig en underhållsfri fasad. Superpositivt omdöme helt enkelt.
Helnöjd
Marcus Hofvander
Från första fundering och planering till slutförandet av vårt fasadbyte har OnceWall supporterat på bästa sätt. Kunniga och oerhört serviceinriktade. Vi fick prover och föll för Exklusiv panelen. Pris, hållbarhet och miljö var i fokus när vi gjorde vårt val. Nu ser huset helt nytt ut och vi kan börja fundera på nästa projekt. Grannar har alla kommit och sagt hur fint det blivit och att vårt hus “lyser”. Snickarna (som vi anlitade lokalt) har också enbart varit positiva till materialet och hur smidigt det är att sätta upp. De instämmer också i hyllningarna. Vi kan verkligen varmt rekommendera OnceWalls produkter och deras fantastiska personal som verkligen är med och stöttar från start till mål.
Inget att tveka på
Anki
OnceWall är noggranna och kunniga inom fasader. Bra personal och enkla att ha med att göra. Alltid i tid och gör det dom ska samt lite till! Rekommenderar starkt till andra fastighetsägare/privatkunder
OnceWall är noggranna
Johan Josefsson

Bilder på Lars hus

Bild på ställningar på Lars hus som här ovan berättar och ger sitt omdöme av OnceWall
Fönsterfoder och dörrfoder av trä.

Lars omdöme om OnceWall

Läs om hur Lars beskriver om arbetet med OnceWall. När en tekniker arbetar så är det metodiskt och resultatet blir ofta fantastiskt bra.

Jag heter Lars, är tekniker, 64 år, och bor i en villa i Göteborg-Utbynäs byggd 1917. Huset byggdes till 1968 och man satte då på en Lavella plastpanel utanpå den stående träpanelen. 2001 totalrenoverades huset och delar av plast panelen ersattes av liggande träpanel. Tanken var nog att hela huset skulle få ny panel men den förra ägaren kom aldrig så långt.

2016 visade den liggande träpanelen tecken på underhållsbehov och eftersom huset är 10 meter högt (2 våningar plus vind och källare) började jag fundera på att byta ut den mot en underhållsfri panel. Den nedre halvan av huset hade fortfarande Lavella plastpanel, som trots sina 50 år var helt intakt och som inte ens behövts tvättas under dom 12 år jag bott i huset. Först var tanken att bara byta ut träpanelen mot underhållsfri panel, men eftersom huset såg ut som ett lappverk gick tankarna mer och mer mot att byta all panel på huset. Lavella panelen var som sagt helt bekymmersfri men avsaknaden av ”riktiga” fönsterfoder gjorde att fönstren såg ut mera som gluggar.

När jag sökte på webben hittade jag Oncewall, och jag beställde prover även från dom. Noggrann som jag är besökte vi Oncewall för ett fördjupat samtal och på vägen besökte vi ett par referensobjekt. Vi blev förtjusta i liggande Västkustpanel pga de breda ”plankorna”, det kraftiga materialet och den snygga strukturen. 

Vi bestämde oss till slut för en kombination av Oncewall Västkustpanel och ”riktiga” fönsterfoder och knutbrädor i trä 145 mm resp 170 mm. Detta gav oss en hel del merjobb och krävde viss uppfinningsrikedom, men resultatet blev långt över förväntan.

Att få tag i en hantverkare visade sig vara riktigt svårt. Till slut fick vi rekommendation av en granne till en liten firma som gjort flera jobb i området med mycket nöjda kunder. Snickaren gjorde besök, vi pratade igenom vad och hur jag ville ha det och efter ett par veckor hörde han av sig och berättade att det här kommer nog bli avsevärt dyrare än vad jag hade räknat med pga av många osäkerheter. Vi kom fram till att istället för fastpris gå på bok och räkning / timpris och att jag deltar i arbetet.

Arbetet startade i slutet av maj 2020. En ställning monterades på ena gaveln (10 meter hög) och jag rev den gamla panelen under helgen. På måndagen kom snickaren och en medhjälpare punktligt klockan 06.55 och tre veckor senare var huset klart inklusive tilläggsisolering, fina fönsterfoder och plåtade vindskivor.

Tips till andra som står i begrepp att åtgärda fasaden:

1. Ta tid och tänka igenom hur ni vill ha det och besök och intervjua andra som gjort fasad renovering. 2. Beställ prover och låt dom sitta uppe på fasaden minst ett halvår. Och vandra runt och titta på liknande hus för att skaffa inspiration.

När jag ser den nya panelen och de vackra fönsterfodren känns det så harmoniskt och naturligt så jag knappt fattar hur det kunnat se ut som det gjorde tidigare.

Snickaren var imponerad över materialet – lätt att hantera, bearbeta och montera.

 

Västkustpanelen är extremt enkel och snabb att montera. Det som är tid är framför allt arbetena runt fönstren.