Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Skruv
En viktig detalj

Rostfri skruv A4

Våra skruv och fasader klarar den absolut tuffaste miljön längst ute i havsbandet där sol och salt hela tiden är närvarande. Med våra skruv kan du känna dig helt trygg med att du har fäste för generationer.

Se produktblad med våra skruv här:

För att panelen skall sitta riktigt ordentligt under nästkommande 50-100 år så är det viktigt att inte snåla på antal skruvar eller på det material de är gjorda av.
Då vi strävar efter extrem hållbarhet så är bara det bästa gott nog. Rostfri syrafast A4 är det som gäller. När du köper skruven av oss så kan du vara säker på att du får högsta kvalité. Den syrafasta varianten av rostfritt är lite “blötare” än om vi skulle använt A2 men A4:ans fördelar överväger klart då den helt enkelt inte påverkas av varken väder eller vind. Med OnceWall slipper du alla typer av clips eller andra krångliga produkter så är det en självklarhet att använda bästa möjliga skruv. 

-Det sista man vill ha på en vit fin fasad är bruna streck av rost.

Rostfri skruv A4

Gratis provbitar

Vill du ha en fasad som håller över tid?
Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Maximal kvalité

När du väljer skruv så skall det vara skruv med kullerskalle och inte försänkt skalle. Anledningen till detta är att med kullerskalle så tillåts fasaden röra sig en aning och därmed helt neutralisera problemet med att alla material och alla hus rör sig en aning i samband med skiftande väderlek och temperatur. Kullerskruven är helt stum utåt men fri i sidled, medans en försänkt skruv tillåter fasaden att till viss del röra sig utåt vilket inte är önskvärt vid ett fast montage av fasaden.

Låg skalle med slät anläggningsyta. Dras lagom hårt

Torxbits

Rostfritt stål av typen A4 är syrafast, vilket innebär att skruven kan monteras i alla miljöer och tål de tuffaste av miljöer. A4-skruven kan t ex användas nära havsvatten eller under jord. Legeringen består av 62 % stål, 24 % krom, 12 % nickel och 2 % molybden. Det gör att den inte påverkas av den yttre miljön. Skruven är i korrosivitetsklass C5 och kan därför även användas i krävande industrimiljöer.

TTAP-bits med 1/4" sexkantsfäste, medföljer

Friskt virke att fästa i

Att skruvarna får bra fäste är en förutsättning för att fasaden skall sitta fast under många år framöver. Är du osäker på underlaget så ta hellre fem minuter och byt några reglar än att riskera att skruven lossnar efter några år. Se också för säkerhets skull till att tvätta bort eventuellt mögel, innan du börjar montera och spraya gärna på någon mögeldödare likt Boracol.

När du drar åt skruven skall du inte dra för hårt. Det finns ingen nytta i att dra så att skruvens huvud sjunker in i materialet. Nog för att det kan kännas bra att det "drar" ordentligt men undvik detta. Skruven sätter du mitt i det förstansade avlånga hålet.

Samma skruv till profiler

Du använder samma skruv till våra profiler som du använder till panelen.