Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Vad blir priset
Ett exempel från verkligheten

Vad kostar OnceWall, gavelpanel

Här följer exakta kostnader för att montera OnceWall på denna gamla och rejält trötta gavelspets. Klassiskt montage av gavelpanel helt enkelt.

Alla hus är olika och har sina olika utmaningar. Här valde man att rikta upp och använda en kraftigare glespanel än vad som egentligen behövs. Detta för att komma förbi teglet nedanför men också framförallt för att det skulle passa med träväggen bredvid. Man ville också komma såpass längt utanför teglet med glespanelen att man vid ett senare skede skall ha möjligheten att fortsätta med OnceWall även utanpå detta.

Kostnad för glespanel 28x70mm

Glespanelen sätts på ett centrumavstånd av ca 40cm och den har framförallt två huvudsyften. Att ge fasaden ett bra fäste och att skapa en luftspalt.

Vid gavelspetsen på bilden gick det åt 26m glespanel vilken införskaffades till en kostnad av 416kr (2023). Insektsnätet du ser upp mot råsponten kostade 84kr och är tillverkat av aluminium.

Läs mer om luftspaltens funktion här

Gratis provbitar

Vill du få en fasad som på riktigt ger dig mer tid och pengar till annat
Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Kostnad för startprofilen OnceWall

I botten sätts startprofilen som är fäste för den första brädans underkant. Du ser den som en vit linje alldeles i nederkant av glespanelen.

Vi brukar rekommendera att släppa förbi 28×70 glespanelen, snörslå, montera startprofilen och sedan först därefter kapa av glespanelen med en multitool. Du ser ändarna sticka förbi startprofilen på den vänstra delen av väggen. Alla sätt fungerar men detta är det vi föredrar då man slipper mäta. Kostnad för startprofilen är i detta fall 437kr(2023). Läs mer om startprofilen här

Kostnad för tvådelad U-profil

Upp mot simsen sätts en U-profil som avslutar väggen uppåt. Vid liggande panel så använder man en delad profil som består av en underdel och ett lock

Underdelen monteras innan panelen och då locket monteras sist och täcker ca fyra centimeter så har man ganska ordentligt ”vingelutrymme” när man sågar då det ändå inte blir synligt då locket monterats. Kostnaden för U-profilen var i detta fall 1324kr (2023)

Läs mer om U-profilen här

Kostnad för H-profilen OnceWall

Mitt på väggen är det här satt en H-profil. Det är den vertikala linje du ser precis ovan rullställningen, i högerkanten. Här syns del ett av profilen, del två trycks dit när hela fasaden är satt.

Som synes sä sitter det dubbla 28×70 bakom H-profilen på bilden. Detta är inte nödvändigt men det blir lite mer robust så vi ser gärna att dubbla gles monteras på detta sätt. Kostnad förH-profilen är i detta fall 376kr(2023)

Läs mer om H-profilen här

Kostnad för själva fasadpanelen

Här har man valt den massiva Exklusivpanelen i 5m längd vilken är perfekt för såväl liggande montage som att sättas i simsen.

I och med att det är en gavelspets och att simsen kläs på samma gång så kan man i princip räkna med obefintligt spill vilket alltid är trevligt. Kostnaden för OnceWalls premiumprodukt Exklusivpanelen blev här 9016kr(2023). Skulle istället en enklare panel väljas så skulle priset bli från 4689kr, för hela gavelspetsen.

Här kan du läsa lite mer om att montera liggande panel

Perfekt också som stående slät panel

Extrautrustning - Sims

Att sätta panel i simsarna är ofta väldigt snyggt. Att få underhållsfritt hela vägen är både snyggt och väldigt praktiskt. 

Vi rekommenderar att montera från vägg till vindskiva och på så sätt få användning av allt eventuellt spill samtidigt som det är extremt enkelt att montera på detta vis. Inga extra profiler behövs om simsen monteras innan väggpanelen. Kostnaden för att klä in hela simsen i denna gavelspets 3220kr(2023). Från 1932kr om en enklare panel skulle väljas.
Läs mer om sims och takfotsinklädnad här

Pris för OnceWall komplett fasadpaket

Kostnaden för materialet till fasaden varierar främst beroende på vilken fasadtyp som önskas samt vilken skarvlösning som passar bäst.

Komplett paket fasadmaterial inkluderar startprofil i botten, H-profil mitt på väggen, skruv, Exklusivpanel i 5m längder samt avslutsprofil upp mot råsponten.

Kostnaden för komplett paket fasad för denna gavelspets är 8.000kr – 12.000kr(2023) beroende på vilken fasad som önskas samt vilken skarvlösning som passar bäst. Simsen ej medräknad.

Slutresultatet med spottar och allt

Slutet gott och allting gott:-). Ett montage som likt alla montage haft sina egenheter men som nu kommer sitta i väldigt många år framöver utan att kräva någon större tillsyn. 

Genom att montera en underhållsfri fasad från OnceWall så gör du inte bara ett ekonomiskt väldigt bra val. Du får en fastighet som kommer se fin och välvårdad ut under överskådlig tid och du slår dessutom ett slag för miljön. Ta steget och börja använda OnceWall du också, du kommer inte ångra dig.
Titta här vad andra tycker om OnceWall