Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.

Underhållsfri fasadskiva i Nässjö

Hos Internordic Bearings AB i Nässjö har Projektbygg med Daniel Blom i spetsen monterat OnceWalls underhållsfria Exklusivpanel, ett modernare alternativ till fasadskiva. När man önskar ett varmare intryck.

När man pratar om fasadsivor så menar man ofta stora rektangulära skivor som monteras på socklar eller större höga hus och vissa kallar även OnceWall för fasadskivor. Vi vill nog påstå att fasadbrädor är en bättre benämning då de är exakta replikor av klassiska fasadbrädor.

Daniel har gjort ett fantastiskt fint arbete där han varit noga med detaljer såväl som funktion. Med U-profilen så har han fått till perfekt anslutning mot befintligt tegel och med den 2-delade Uprofilen så har han en snygg övergång upp mot undertaket.

Daniel har verkligen imponerat med sitt arbete, där han har lagt stor vikt vid både detaljer och funktion. Genom att använda U-profilen har han skapat en perfekt anslutning till det befintliga teglet, och med den 2-delade U-profilen har han åstadkommit en elegant övergång mot undertaket. Det är tydligt att Daniel har en omsorgsfull hand med en öga för precision. Hans arbete är ett utmärkt exempel på det höga kvalitetsarbete som är karakteristiskt för OnceWall, där varje detalj tas på allvar för att skapa en fasad som inte bara är vacker utan också hållbar och praktisk över tid. Med sådana skickliga hantverkare som Daniel är det ingen tvekan om att OnceWall fortsätter att leverera enastående lösningar för alla som söker en underhållsfri och tidlös fasad.

Exklusiv betydligt finare än fasadskiva

Som du ser på bilderna så gifter sig den nya panelen 100% mot det gula teglet och ger exakt samma intryck som den gamla trötta träfasaden gav. Så när du söker en fasadskiva, höj blicken och kika gärna på OnceWall. Vi har en fasadtyp som på många ställen är ett betydligt trevligare val. Var sak har sin plats och på ställen likt detta så är våra panelbrädor ett mjukare alternativ än fasadskivor. Dessutom isolerar OnceWall en hel del och bidrar till att spara energi.

Nässjö: En Historisk Järnvägsknut

Nässjös historia är intimt förknippad med järnvägen och dess betydelse som en viktig knutpunkt. Sedan beslutet fattades 1864 om att dra Södra stambanan genom orten har Nässjö varit känd som en betydande järnvägsknut. I denna artikel tar vi en närmare titt på Nässjös rika historia och dess koppling till järnvägen.

Järnvägen Tar Form

Tidigare var platsen där Nässjö nu ligger hem åt byarna Åker och Runneryd, belägna vid Runnerydsjön och Ingsberg vid Ingsbergssjön. Det var i Runneryd som järnvägsstationen anlades, och år 1850 bodde endast 53 personer i området. Enligt en myt hade riksdagsmannen Petter Jönsson i Träslända en avgörande roll i att bestämma järnvägens sträckning.

På 1870-talet inleddes Nässjös blomstring. År 1873 öppnades Nässjö–Oskarshamns Järnväg, följt av Östra stambanan 1874, Halmstad-Nässjö järnväg 1882 och slutligen Kalmar-Nässjö järnväg 1914. År 1875 hade Nässjö redan 1 351 invånare, och staden växte i snabb takt.

Nässjö som Municipalsamhälle och Köping

Nässjö utvecklades till ett municipalsamhälle år 1881 och tilldelades köpingsrättigheter 1890. Dock drabbades staden av en svår brand 1892 som ödelade en tredjedel av samhället, inklusive 45 bostadshus. Trots denna motgång fortsatte Nässjö att växa och utvecklas.

År 1897 blev Nässjö hemvist för Sörängens folkhögskola, tack vare generösa donationer från personer som Carl Johan Petersson. Dessa insatser bidrog till stadens framsteg, och år 1900 hade Nässjö 2 036 invånare. Stadens kyrka, en imponerande byggnad i baltisk gotik, uppfördes år 1909 och blev en viktig del av stadens arkitektur och kulturarv.

Nässjö blir en Stad

År 1914 erhöll Nässjö stadsrättigheter och blev officiellt en stad. Under denna period uppfördes Nässjö stadshus på Rådhusgatan i en nationalromantisk stil. Arkitekterna bakom detta mästerverk var Carl Melin och August Ewe. Stadshuset rymde tidigare stadshotellet och en polisstation, samt en rad affärer och bostäder. År 1964 ersattes stadshotellet i stadshuset av Hotell Högland, som designades av arkitektfirmat Forssman & Snellman. Ett hotell där puts använts som fasadmaterial istället för fasadskiva.

Relaterat

Fasad för attefallshus

Att välja rätt fasad till ditt attefallshus kan göra en stor skillnad, inte bara estetiskt utan också för husets livslängd