Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.

Från plåtfasad till OnceWall

Uppe i Havstensund hittar vi denna makalösa förvandling där ett hus med trött gammal plåtfasad fått ett nytt tak och ny fräsch i form av den underhållsfria Exklusivpanelen från oss.

Foder och knutar är tillverkade av plåt och man valde att göra dessa utbockade 20mm för att verkligen efterlikna det utseende som vanliga trävarianter erbjuder. Att de ligger utanpå fasaden. Mycket fina plåtarbeten som kommer att fylla sin funktion under många år framöver.

Med det höga och mycket utsatta läget följer en hel del krav på såväl material som montage. När västanvinden ryter under de kalla månaderna så är man glad för att allt gjordes ordentligt och inget lämnades åt slumpen.

Plåtfasaden var lite vissen men tät

Den gamla plåtfasaden har gjort sitt jobb under många år men nu var det dags att ge vika för den betydligt fräschare fasaden från OnceWall. Plåtfasad är bra och tätt men även den bästa plåtfasad har en tendens att blekna med åren.

Havstenssund: Pärlan på västkusten

Längst upp på en halvö norr om Grebbestad ligger Havstenssund, mitt i världens vackraste skärgård. Här kan du uppleva ett äkta, genuint och aktivt fiskesamhälle med en fantastiskt vacker natur där havet alltid är nära.

Fiske och marint liv

I hamnen hittar du flera aktiva fiskebåtar. Under vår och försommar fångas huvudsakligen makrill och höstens hummerfiske är viktigt för många såväl yrkesfiskare som fritidsfiskare. Räkor, kräftor och ostron är också vanliga fångster i Havstenssund. Orten var tidigare helt beroende av fiske och sjöfart. Idag svarar försäljning och service av fritidsbåtar för den största sysselsättningen på orten. Många dagpendlar till arbeten i närbelägna samhällen.

Havstenssund ingår i Kosterhavets Nationalpark. Här utgör marina miljöer hela 98% av nationalparkens yta, vilket gör detta till en unik plats för naturälskare och marinbiologer.

Havstenssund hamn

I hamnområdet i Havstenssund ligger den sommaröppna restaurangen Skaldjurscaféet och ateljé Silverknappen. Här finns även välrenommerade och åretruntöppna GBM Marin som är en av landets äldsta marinhandlare och InfoPoint.

Gästhamnar

Vid södra hamnen angör du vid den kommunala gästhamnen. Här finns plats för 15 båtar och du har tillgång till toalett och dusch. Vid norra hamnen angör du den privata gästhamnen tillhörande GBM Marin. Här finns plats för 12-14 båtar. Här har du tillgång till toaletter, dusch, landström, sopstation och vatten. GBM Marin erbjuder en minilivs och en sjömack där du kan tanka året om.

Bada & Vandra

En promenad längs bryggan och spången tar dig till ortens badplats, en barnvänlig badplats med sandstrand och brygga. Den härliga skärgårdsmiljön inbjuder till egna badparadis bland kobbar och vikar.

I och i nära anslutning till Havstenssund hittar du flera vackra vandringsleder. Den fina promenaden genom ”Målarklöva” tar dig upp till toppen av Sunneberget där du kan njuta av en fantastisk panoramautsikt över samhället, öarna och sundet. Naturreservatet på Trossö-Kalvö-Lindö ligger tvärs över sundet. Öarna är förbundna med varandra genom en väg som passar för både gång- och cykel och erbjuder en makalös naturupplevelse. Tyvärr går det ingen transport över, utan det är egen båt eller kajak som gäller.

Det populära utflyktsmålet Tjurpannans naturreservat, strax söder om Havstenssund, är perfekt för vandring och bad med släta klippor som sluttar ner i det salta, turkosblå vattnet.

Vi vågar lova att Havstenssunds idyll kommer att ge mersmak. Upptäck denna pärla på den svenska västkusten och njut av den unika kombinationen av fiskekultur, marinbiologi och natursköna äventyr. Havstenssund har något att erbjuda för alla som älskar havet och den svenska skärgården.

Relaterat

Fasad för attefallshus

Att välja rätt fasad till ditt attefallshus kan göra en stor skillnad, inte bara estetiskt utan också för husets livslängd