Sök
Stäng denna sökruta.
Liggande panel
Som inte ruttnar
Med gamla anor
Replica från tidigt 1900-tal
Föregående bild
Nästa bild

Liggande panel utomhus

Många vill ha liggande panel, en önskan som blivit lite klurigare på senare år när snabbväxande virke och täta plastfärger gör att fasaden ofta snabbt blir angripen av både röta och flagnande färg.

Men det finns hopp! Till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel utomhus, visar vi gärna upp våra fasader för dig. När du söker liggande panel, är det få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just liggande fasader, och vi visar dig mer än gärna vad vi har att erbjuda.

Elegant gård med nostalgi

En liten bit in från kusten ligger denna fantastiskt fina gård som nu fått nytt liv i form av den breda Elegantpanelen

Video - Att komma igång

Här ser vi mer ingående hur det kan se ut när man skall igång och montera den första brädan.

Att få en bra start är viktigt och detta är ofta mycket enklare än man kan tro. Alla hus är unika och erbjuder sina speciella utmaningar men har man bara tagit sig över tröskeln och börjat montera så brukar resten lösa sig. 

Det viktiga är att ta det lugnt och inte vara rädd för att slå oss en signal. Vi finns här för dig när du har frågor och funderingar.

Nybygge på Tjörn

Ännu ett hus med vidunderlig utsikt som nu kommer spara en massa pengar och tid för sina ägare. Med foder och knutar i trä så har man skapat en perfekt harmoni. Underhållsfri som är perfekt utomhus.

Den limträliknande Sverigepanelen

New England

Med små medel kan man få även ett traditionellt hus att få en touch av New England stil. Luftigt vitt och stilfullt. Liggande är helt rätt i tiden.

Gammalt hus i modern tappning

Underhållsfri fasadbeklädnad

I ett högt och fritt läge ligger denna villa som fått ny skrud. Med blå träfoder ger den ett väldigt klassiskt intryck. Smakfullt och snyggt.

Smakfull väggpanel på Tjörn

Modernt och fräscht

Vem kan tro att det under den vackra ytan gömmer sig en klassisk 70-tals villa. Med OnceWall kan man göra underverk! 

Kika närmare på New England stilen

Färg i Frändefors

Här ser vi en mysig liten villa där man valt färgen ”Sand”. Mysigt och helt rätt. Notera färgmatchningen med raggarbilen:-)

Själva montaget utfördes av husägarna själva och arbetet flöt på perfekt. Det blev mycket fint och alla inblandade var 100% nöjda:-).

Kika närmare på familjens montage

Varbergs pärla

Med bra materialval och ett helt fantastiskt läge alldeles vid havet gör att man skapat en fin oas alldeles intill strandpromenaden. Härligt läge och härliga människor. Här har man monterat fasadpanelen liggande.

Valmat tak i Varberg

New England stil

MARINT • ELEGANT • AVSPÄNT • KLASSISKT • BÅTLIV

Liggande panel passar också dig som vill uppnå den eleganta avspända marina stilen som utmärker New England. OnceWall har mycket tålig liggande panel som är perfekt för horisontellt montage. Vilken hustyp som helst från uthus till sutteränghus kan få en touch av sval klassiskt elegans.

Oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer “kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt.

Utmärkande drag för
New England Stilen

• Liggande vitmålad träpanel

• Stora spröjsade fönster

• Pardörrar

• Avskalad med hemtrevlig känsla

• Generösa sociala ytor

• Vitt som bas

Prover - liggande ytterpanel

Letar du efter en liggande panel som varken ruttnar eller behöver målas?

Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Hörn i Viared med liggande panel
Liggande panel, här Exklusiv

OnceWall,bra som liggande panel

Det är nu väldigt vanligt att använda horisontell panel utomhus, och alla OnceWalls paneler passar perfekt för horisontell montering. 

Varför träpanel ruttnar

Det är viktigt att välja en ytterpanel som är hållbar och kan motstå vattenintrång. En liggande ytterpanel med träfasad kan vara särskilt känslig eftersom den har långa sträckor av droppkant där vattendroppar kan hänga kvar. Om det finns sprickor i färglagret kan vatten tränga in i virket, vilket kan orsaka rötskador. Därför kan det vara bra att välja en ytterpanel likt Oncewall, som inte suger vatten och inte kan ruttna. Detta gör den till ett mer hållbart val för ytterpaneler. 

Med en panel som är helt opåverkad av vatten och fukt så får du en väldigt säker vägg av liggande panel som kommer göra sitt jobb under många år framöver. En panel som är helt säker mot röta, perfekt utomhus.

Linolja inpregnerade väggpanelerna

Idag är det kanske få som minns problematiken med de gamla fjällpanelerna, stockpanelerna eller Z-panelerna från 60-talet och 70-talet, som när de monterades horisontellt skevade, flagade och snabbt ruttnade för att sedan behövde bytas ut. Ett byte som i princip alltid innebar att hela husets fasad behövde bytas ut, inte bara enstaka sidor.

Det var på den tiden då linoljefärger var det som gällde, och om vi jämför nu med då, ser vi tydligt att med dagens plastfärger går denna process ännu snabbare.

 Vi får allt fler kunder som vittnar om att de redan efter mindre än tio år är tvungna att byta ut sin liggande fasad mot en ny. Det räcker inte med en ommålning, deras fasader har skador som är så allvarliga att de måste bytas ut helt. Det är ett perfekt tillfälle att göra om och göra rätt och montera en underhållsfri fasad som kommer hålla långt in i framtiden.

Kika på vad vi har att erbjuda

Så till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel, så visar vi gärna upp våra fasader för dig. Om du tänker dig en fasad och söker liggande panel, så törs vi påstå att det är få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just vita liggande fasader och vi visar dig gärna vad vi har att erbjuda. Så oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer ”kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt. Ovanstående gäller generellt vid liggande panel utomhus och om det är så att du dessutom har ett hus i ett utsatt läge. -Tveka inte. Vi har en väldigt många kunder med hus i extremt utsatta lägen som monterat OnceWall för att skydda sig från elementen. Då det fungerar på Smögen, i Kungshamn, Lysekil eller Varberg, där kunder har hus som i princip står mitt i Nordsjön, så kan du vara 100% säker på att det också kommer fungera för dig. Här kan du läsa lite om att montera liggande panel
Här kan du läsa om just träpanel hos Wikipedia

FAQ om Liggande ytterpanel

Då en liggande ytterpanel har väldigt långa sträckor av droppkant där vattendroppar blir hängande så är detta ett känsligt område där minsta spricka i färglagret innebär risk för vatten att sugas in i virket. Detta blir dock inget problem om OnceWall skulle monteras då materialet inte alls suger vatten.

En nackdel är som beskrivits ovan att om man väljer trä så är den känsligare för fukt. En annan aspekt är att man vid sidan av öppningar har ett känsligt ställe där vatten riskerar att blåsa in i spontarna. Detta löses dock enkelt genom att montera ett underbeslag.

Ja absolut. Ofta så gjorde man så i gamla tider om man saknade längre brädor, att man satte stående panel upp till husets bröstning och att man över denna monterade liggande panel.

Liggande panel är en typ av panel som läggs horisontellt på en vägg, i motsats till traditionell panel som monteras vertikalt. Liggande panel används ofta som fasadmaterial och kan ge en modern och avspänd look till huset.

När det gäller OnceWall så kan alla våra paneler monteras liggande och alla är opåverkade av väder och vind så det handlar framförallt om vilken stil man önskar på sin fasad. 

Bilder på liggande panel utomhus