Liggande panel
Som inte ruttnar utomhus
New England
Tålig och vacker stil
Med gamla anor
Replica från tidigt 1900-tal
Föregående
Nästa

Tålig liggande panel utomhus

Många vill ha en liggande panel utomhus, en önskan som blivit lite klurigare på senare år när snabbväxande virke och täta plastfärger gör att fasaden ofta snabbt blir angripen av både röta och flagnande färg.

Men det finns hopp! Till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel utomhus, visar vi gärna upp våra fasader för dig. När du söker liggande panel, är det få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just liggande fasader, och vi visar dig mer än gärna vad vi har att erbjuda.

New England stil

MARINT • ELEGANT • AVSPÄNT • KLASSISKT • BÅTLIV

Liggande panel passar också dig som vill uppnå den eleganta avspända marina stilen som utmärker New England. OnceWalls paneler är perfekta för horisontellt montage. Vilken hustyp som helst från uthus till sutteränghus kan få en touch av sval klassiskt elegans.

Oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer “kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt.

Utmärkande drag för
New England Stilen

• Liggande vitmålad träpanel

• Stora spröjsade fönster

• Pardörrar

• Avskalad med hemtrevlig känsla

• Generösa sociala ytor

• Vitt som bas

Provbitar på liggande ytterpanel

Letar du efter en liggande panel som varken ruttnar eller behöver målas så låt oss skicka dig en provlåda med lite olika fasadprover tillsammans med broschyrer. 

Hörn i Viared med liggande panel
Liggande panel, här Exklusiv

OnceWall är bra som liggande panel

Det är nu väldigt vanligt att använda horisontell panel utomhus, och alla OnceWalls paneler passar perfekt för horisontell montering. 

Varför träpanel ruttnar

Det är viktigt att välja en ytterpanel som är hållbar och kan motstå vattenintrång. En liggande ytterpanel med träfasad kan vara särskilt känslig eftersom den har långa sträckor av droppkant där vattendroppar kan hänga kvar. Om det finns sprickor i färglagret kan vatten tränga in i virket, vilket kan orsaka rötskador. Därför kan det vara bra att välja en ytterpanel likt Oncewall, som inte suger vatten och inte kan ruttna. Detta gör den till ett mer hållbart val för ytterpaneler. 

Med en panel som är helt opåverkad av vatten och fukt så får du en väldigt säker vägg av liggande panel som kommer göra sitt jobb under många år framöver. En panel som är helt säker mot röta, perfekt utomhus.

Linolja inpregnerade väggpanelerna

Idag är det kanske få som minns problematiken med de gamla fjällpanelerna, stockpanelerna eller Z-panelerna från 60-talet och 70-talet, som när de monterades horisontellt skevade, flagade och snabbt ruttnade för att sedan behövde bytas ut. Ett byte som i princip alltid innebar att hela husets fasad behövde bytas ut, inte bara enstaka sidor.

Det var på den tiden då linoljefärger var det som gällde, och om vi jämför nu med då, ser vi tydligt att med dagens plastfärger går denna process ännu snabbare.

 Vi får allt fler kunder som vittnar om att de redan efter mindre än tio år är tvungna att byta ut sin liggande fasad mot en ny. Det räcker inte med en ommålning, deras fasader har skador som är så allvarliga att de måste bytas ut helt. Det är ett perfekt tillfälle att göra om och göra rätt och montera en underhållsfri fasad som kommer hålla långt in i framtiden.

Kika på vad vi har att erbjuda

Så till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel, så visar vi gärna upp våra fasader för dig. Om du tänker dig en fasad och söker liggande panel, så törs vi påstå att det är få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just vita liggande fasader och vi visar dig gärna vad vi har att erbjuda. Så oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer ”kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt. Ovanstående gäller generellt vid liggande panel utomhus och om det är så att du dessutom har ett hus i ett utsatt läge. -Tveka inte. Vi har en väldigt många kunder med hus i extremt utsatta lägen som monterat OnceWall för att skydda sig från elementen. Då det fungerar på Smögen, i Kungshamn, Lysekil eller Varberg, där kunder har hus som i princip står mitt i Nordsjön, så kan du vara 100% säker på att det också kommer fungera för dig. Här kan du läsa lite om att montera liggande panel
Här kan du läsa om just träpanel hos Wikipedia

Bilder på panel utomhus

FAQ om Liggande ytterpanel

Då en liggande ytterpanel har väldigt långa sträckor av droppkant där vattendroppar blir hängande så är detta ett känsligt område där minsta spricka i färglagret innebär risk för vatten att sugas in i virket. Detta blir dock inget problem om OnceWall skulle monteras då materialet inte alls suger vatten.

En nackdel är som beskrivits ovan att om man väljer trä så är den känsligare för fukt. En annan aspekt är att man vid sidan av öppningar har ett känsligt ställe där vatten riskerar att blåsa in i spontarna. Detta löses dock enkelt genom att montera ett underbeslag.

Ja absolut. Ofta så gjorde man så i gamla tider om man saknade längre brädor, att man satte stående panel upp till husets bröstning och att man över denna monterade liggande panel.

Liggande panel är en typ av panel som läggs horisontellt på en vägg, i motsats till traditionell panel som monteras vertikalt. Liggande panel används ofta som fasadmaterial och kan ge en modern och avspänd look till huset.

När det gäller OnceWall så kan alla våra paneler monteras liggande och alla är opåverkade av väder och vind så det handlar framförallt om vilken stil man önskar på sin fasad.