Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.

Bred liggande panel, 100% nostalgi

En bit in från kusten ligger denna oas där man sökte bästa möjliga alternativ för en bred liggande panel att montera utomhus. Som synes på bilderna nedan så har man med hjälp av vår dubbelfaspanel Elegantpanelen skapat en atmosfär som för tankarna till Bullerbyn och Emil i Lönneberga. Ett fantastiskt fint bevis på att man med OnceWall kan skapa ett utseende och en känsla som slår det mesta.

En bred liggande panel som håller

Den gamla panelen hade många tendenser till att ge upp men det fina var att den fortvarande var i såpass gott skick att den kunde bevaras och därmed ge perfekt fäste för den nya breda Elegantpanelen. Ett extra plus är att den nu också är perfekt bevarad för nästkommande generationer utifall de är intresserade av byggnadsvård och kanske åter vill lyfta fram den gamla träfasaden. Man vet aldrig men just detta argument med att bevara den gamla fasaden i för eftervärlden är något som allt mer uppskattas. Framförallt i de fall det är riktigt gamla fasader som annars skulle rivas och energiåtervinnas.

Tradition och ny panel gifter sig

Huset hade innan stående lockpanel med profilerad hattprofil och en bröstning mellan våningsplanen. Man kan tycka att det är en stor förändring att gå från stående lockläkt till en liggande dubbelfaspanel. Men då Elegantpanelen är så extremt lik en faspanel från sent 1800-tal så passar den perfekt till hustypen och alla som ser huset med den nya panelen tycker det ser väldigt traditionellt, tidstypiskt och vackert ut.

Nu är det absolut som så att det är detaljerna som gör det vilket i detta fall inkluderar:

Traditionell fasadbelysning

Gårdsarmaturerna är tidstypiska för tidigt 1900-tal och då de är en armaturtyp som verkligen sticker ut så bidrar de till ett traditionellt totalintryck. Det är fyra armaturer på knutarna och en extra över varje dörr.

Kika närmare på andra typer av fasadbelysning

Foder och knutar i aluminium

Även fodrens och knutarnas utformning har en touch av tradition då de är tillverkade av aluminium, närmare bestämt Lindabs matta aluminiumplåt ”Durafrost zinkgrå”. Denna plåt är inte bara matt i glansen utan den har dessutom en lite mer rugglig struktur vilket gör att känslan blir än mer rustik.

Vindskivor

Vindskivorna har plåtklätts på traditionellt vis och man har ochså plåtskott de små trianglar som bildats där takfoten möter vindskivan. Då huset tilläggsisolerats så har taket blivit tjockare och man valde här att behålla det gamla utseendet med trippla vindskivor vilket passar bra ihop med den lite bredare panelen.

Titta närmare på fler exempel och bilder på liggande panel.

Relaterat

Fasad för attefallshus

Att välja rätt fasad till ditt attefallshus kan göra en stor skillnad, inte bara estetiskt utan också för husets livslängd