Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Elegantpanelen
Fasad för hus i tiden

Elegantpanelen - dubbelfaspanel

Elegantpanelen är en underhållsfri bred liggande fasadpanel som är en exakt replika av en dubbelfaspanel från sent 1800-tal. En paneltyp som ligger precis rätt i tiden. En modern faspanel med gamla anor.

Detta är fasadpanelen för dig som vill återskapa gamla tiders charm men också för dig som vill skapa ett modernt intryck med riktig träkänsla. 

Panelen är halvmatt och mycket naturtrogen vilket gör den mycket svår att särskilja från en fasad av trä. Utseendet är symmetriskt och den kan monteras såväl liggande som stående, men framförallt så är det en panel för liggande montage.  En snygg panel som smälter in i alla miljöer från kust till stad – En panel för framtiden.

Elegant gård med nostalgi

En liten bit in från kusten ligger denna fantastiskt fina gård som nu fått nytt liv i form av Elegantpanelen

Gratis provbitar

Vill du få en fasad som på riktigt ger dig mer tid och pengar till annat
Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Mått och montage

Panelen bygger 16 mm ut från väggen. Varje panel är 178 mm bred, den överlappas 34 mm vid montering och vid slutresultat är 144 mm synligt. 

Levereras i längder om 3,2m och de levereras ändspontade. Monteras med ca 22 mm luftning bakom och fastsättning sker företrädelsevis med syrafast rostfri skruv A4. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40 cm mellan fästpunkterna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig väldigt lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 4 mm skall alltid eftersträvas till alla profiler. 

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Elegant
Art nr: 1267
GTIN-13:07350145260054
Färg:
Vit – Ral 9003
Åtgång: 7m/m²
Glans: Halvmatt
Brandklass: D-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003
Bredd: 178 mm
Bygger: 16 mm
Vikt kg/m²: 4,16kg
Färg: Finns också som Antracit grå

Längd: 3,2 m
Varje panel täcker: 0,46 m²
Antal paneler/paket: 6
m²/paket: 2,74
Löpmeter/paket: 19,2
Paneler/pall: 144
Paket/pall: 24
m²/pall: 66
Löpmeter/pall: 556,8
Pallstorlek l x b x h: 325x 117 x 59

Stapelhöjd: 4 pallar

Dubbelfaspanel med anor

Elegantpanelen är en fasadpanel som är ypperligt svår att särskilja från gamla tiders fasapanel. Med en trästruktur som är mycket lik en målad bräda i trä. 

Det är den perfekta panelen för den som vill efterlikna fasader från före förra sekelskiftet och den är ypperlig vid de tillfällen då man vill få en äldre fastighet att smälta in i en gammal bebyggelse. Kombineras denna breda fasadpanel med foder och knutar i trä så blir den extremt traditionell samtidigt som den bidrar till minskade uppvärmnings och underhållskostnader. Att fasadpanelen är ändspontad bidrar till ett snabbt och smidigt montage.

Dubbelfaspanel är perfekt när tradition står i fokus.

Söker du stående panel med samma struktur så skall du titta på Exklusivpanelen.

Elegantpanelen är en underhållsfri fasadpanel i vinyl, vilket är ett utmärkt val för den som vill ha en fasad som är lätt att sköta och som håller länge. Dessa paneler är tillverkade av syntetiskt material, vilket gör dem resistenta mot fukt och väderpåverkan. De behöver inte målas eller oljas, och de kräver bara en minimal rengöring för att hålla sig i bra skick.

En annan fördel med dessa underhållsfria fasadpaneler är att de är lätta att installera. De kan enkelt kläs på en befintlig fasad eller användas vid nybyggnation. Panelerna är lätta att hantera och kan enkelt klippas till rätt storlek vid installationen.

En fasadpanel i vinyl är också ett hållbart val, eftersom det kan återvinnas när det är dags att byta ut den. Detta gör det till ett bra alternativ för den som vill minimera sin miljöpåverkan.

Sammantaget är underhållsfria fasadpaneler ett bra val för den som vill ha en långsiktigt hållbar och lätt skött fasad. De är resistenta mot väderpåverkan, lätta att installera och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt val för både nybyggnation och renovering.