Västkustpanelen
Bred & snabbtäckande

Fasadbeklädnad Västkustpanelen

OnceWall Västkust är vår bredaste panel, tillverkad av de absolut bästa råvarorna. En modern panel för liggande montage.

OnceWall Västkust är den trendiga och underhållsfria fasadbeklädnaden i New England-stil, som ger ditt hus ett utseende som tilltalar såväl proffs som husägare. OnceWall Västkust har en osymmetrisk form och monteras därför bäst som liggande panel. Varje panel består av två plankor vilket gör den extra snabbmonterad. Den är halvmatt och har en struktur likt en ohyvlad planka. Perfekt för dig som har lite större ytor att täcka.

Snabbtäckande Västkust

Västkustpanelen är den perfekta panelen för dig som söker en panel med lite grövre linjer. Den är tidlös, extremt tålig och lättarbetad och passar perfekt där man önskar en lite robustare look.

Ta par minuter och bli inspirerad till ett smartare val. Och vi vet av erfarenhet att du kommer bli nöjd. Inte bara av resultatet utan av att du aldrig mer kommer behöva tänka på när det är dags att måla igen.

Spela videoklipp

Mått och montage

Västkustpanelen bygger 17 mm ut från väggen. Varje planka är 369 mm bred, de överlappas 36 mm vid montering och vid slutresultat är 333 mm synligt. Dimensionen på varje panel är 166,5 mm. Levereras i längder på 5 meter.

Västkustpanelen monteras med minst 22 mm luftning bakom och fastsättning sker med syrafast rostfri skruv A4. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40 cm mellan fästpunkterna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig väldigt lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 4mm skall alltid eftersträvas till alla profiler.

Underhållsfri fasadbeklädnad

I ett högt och fritt läge ligger denna villa som fått ny skrud. Med blå träfoder ger den ett väldigt klassiskt intryck. Smakfullt och snyggt.

Kika på Tjörns nya väggpanel

 

Nybygge med finess

På Orust hittar vi detta fina hus där man varit noga med detaljerna och inte tummat på hantverket. Den smakfulla belysningen med den trygga panelen gör detta till ett mycket fint exempel på hur man kan använda panelen.

Bastaregistrerad

Västkustpanelen är Bastaregistrerad vilket innebär att vi kan styrka att denna produkt klarar överenskomna egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper. Se www.bastaonline.se

Funkis får ett lyft

Inte sällan är det de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Att välja rätt har kraften att förändra mer än man kan tro vid första anblicken.

Titta närmare på panelbytet

Väderstad är stiligt

Med en miljö som tagen ur ett avsnitt av bullerbyn så stoltserar här en villa där Västkustpanelen verkligen kommer till sin rätt. 

Ny fasad i Väderstad

 

Färg i Frändefors

Här ser vi en mysig liten villa där man valt färgen ”Sand”. Mysigt och helt rätt. Notera färgmatchningen med raggarbilen:-)

Själva montaget utfördes av husägarna själva och arbetet flöt på perfekt. Det blev mycket fint och alla inblandade var 100% nöjda:-).

Kika närmare på familjens montage

Västkust i färg

Efter tio års utvärderande kommer nu OnceWall i färg. Hitta just din stil och sätt lite färg på tillvaron. 

Gård i Högsäter

Denna stora mangårdsbyggnad har klätts med underhållsfri OnceWall och man har använt trä som foder och knutar. En gård i gammal stil.
Större hus i Högsäter

Glassbaren i hamnen

Nere vid vattnet i Skärhamn hittar vi glassbaren och restaurangen 5 Knop som med dess otroligt många glassorter absolut är värt ett besök.

Glassbarens vackra hus

ICA Kållekärr

På Tjörn har den gamla ICA butiken fått en rejäl ansiktslyftning i form av Västkustpanelen. Med plåtade detaljer slipper man underhåll även av dessa. Stiligt och praktiskt i ett.

Kika på Ica Butiken

 

Med trä i Göteborg

I utbynäs hittar vi denna villa som med extrem precision fått en ny panelmonterad i form av Västkustpanelen. Med de specialgjorda träfoder. En intervju med Lars.
Läs hela artikeln här.

BRF i Uddevalla

Vid stora väggytor kan det ibland vara önskvärt med en snabbtäckande panel. Snyggt och underhållsfritt som alltid. En värdeökande åtgärd som drastiskt minskar kostnaderna.

BRF Uddevalla

Härligt enplans med stil

Även mindre hus kan få en alldeles speciell stil med hjälp av Västkustpanelen och dess lite grövre struktur.

Detta är ett fasadalternativ som verkligen fungerar såväl på en liten stuga som ett större hyreshus.

Se den lilla stugan

Östersund i sommarskrud

I det fantastiskt sommarvackra Östersund hittar vi detta hus som med Västkustpanelen går från Svart/rött underhåll till vitt underhållsfritt. En resa i såväl stil som ekonomi.

Se närmare på Östersundshuset

 

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Västkustpanel
Art nr: 1200
GTIN-13: 07350145260023
Längd: 5 m
Färg: Vit
Glans: Halvmatt
Isolervärde: 0,06W / m2
Brandklass: D-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003
Bredd: 333 mm
Bygger: 17 mm
Varje panel täcker: 1,66 m²
Åtgång: 3m / m²
Vikt /m² : 4,71 kg
Antal paneler/paket: 2
m²/paket: 3,32

Löpmeter/paket: 10
Paneler/pall: 60
Paket/pall: 30
m²/pall: 99,6
Löpmeter/pall: 300
Pallstorlek l x b x h: 515 x 116 x 56
Kan ställas 4st pallar på höjd

Vit(RAL 9003) – Art nr: 1200
Golden(RAL 1013) – Art nr: 1292
Sand – Art nr: 1293
Cappuccino – Art nr: 1294
Brun – Art nr: 1295
Dimgrå (RAL 7038) – Art nr: 1296
Stormgrå (RAL 7045) – Art nr: 1297
Skiffergrå (RAL 7015) – Art nr: 1222
Allmoge(RAL 7000) – Art nr: 1298