Klottertest på Västkustpanelen

Vi har testat lite hur olika lösningsmedel fungerar mot klotter på en plastfasad. Detta är ett väldigt ovetenskapligt test för att se hur det är att avlägsna klotter. Den solklara vinnaren i testet torde vara klotterborttagaren men även syntetiskt förtunning fungerade bra. Ingen av kemikalierna i testet verkar ha gjort någon synlig skada på fasaden. Den verkar vara helt opåverkad, men vi kommer också att göra ett nytt test där vi låter olika lösningsmedel ligga kvar på ytan för att se hur detta påverkar.

Vi håller som bäst på att sätta ihop ett dokument om hur man avlägsnar klotter på bästa sätt. Denna kommer inom kort att publiceras här på sidan.

Garantier

Om starka kemikalier används på fasaden så kan vi inte garantera att fasaden förblir opåverkad, framförallt så kan vi inte garantera att det inte påverkar åldringsbeständigheten. Men i ett läge där såpvatten inte räcker för att få bort svåra fläckar så kan det ibland kanske vara bättre att chansa på lite starkare medel istället för att byta ut de skadade brädorna direkt. Skulle det värsta hända så kan man ju alltid byta ut brädor som ett sista alternativ.

Relaterat

Traditionell ytterpanel

Utanför Svanesund på Orust hittar vi denna helt fantastiska förvandling från eternit till underhållsfri ytterpanel i form av Exklusivpanelen från

Fasad med trästruktur

Ny fasad med trästruktur

Med Emil i Lönneberga alldeles inpå knuten har denna fina 70-tals villa fått ny fasad med trästruktur. Det är den