fbpx

I Bullaren blir det vackert

I Bullaren får ett slitet hus nytt liv med hjälp av OnceWalls Sverigepanel. Med en supernöjd kund och ett arbete väl utfört av snickaren Ernst så säger vi -Gott jobbat.

Hur länge har ni ägt huset?
Sedan december 2019. Det var uthyrt då. Jag flyttade in i september 2020.

Kan ni skriva några rader om vem ni är och hur ni bor.
Jag är en 41-årig kvinna som bor med mina två pälsklingar i mitt barndomshem på landet.

När ni valde fasadlösning, hur tänkte ni då? Vad var viktigast? Hur gick tankarna? Vad var det som avgjorde att det blev just OnceWall?
Jag ville ha det så underhållsfritt & hållbart som möjligt & det var dom två grejerna som var viktigast. Jag vet inte vart jag har min kropp så jag går in i saker & skadar mig ofta & därför funkar det inte för mig att stå på stege eller ställning för att måla om huset. Det var ytterligare en anledning till att det blev OnceWall. 

Berätta lite om hur själva montaget/arbetet fortskridit.
Montaget & arbetet har gått väldigt snabbt & smidigt. Snickarna hade inte arbetat med OnceWall förut, men de löste det galant. Den höga väggen strippades för gammal fasad & tjärpapp, fick ny fuktduk, reglar sattes upp & OnceWall-fasaden sattes upp på bara 3 dagar sammanlagt.

Om ni fick ge tips till någon som står i begrepp att åtgärda sin fasad, vad skulle ni säga då?
Jag skulle säga att OnceWall är initialt mycket dyrare än trä, men när man räknar på vad alla liter målarfärg & hyra av ställning kommer kosta vart 5-10 år så ser man att OnceWall är det billigaste alternativet- det lönar sig att investera i underhållsfritt.

Berätta lite om hur ni upplever OnceWalls material, hur det är att arbeta med osv.
Den frågan svarar nog Ernst & Andreas bäst på eftersom det är dem som har jobbat med materialet, men jag förstod det som att de tyckte att det var lätt.

Har ni några synpunkter på vad OnceWall kunde gjort bättre.
Den enda saken i sådana fall skulle vara att det fanns i fler färger. Huset är sjukt fint & ser verkligen rent ut med denna vita färg & jag är toknöjd, men hade jag kunnat välja färg så hade jag valt en varm färg på huset.

Nu när ni har en underhållsfri fasad. På vilket sätt kommer det förändra era liv?
Jag behöver inte gå upp på stegar eller ställningar & riskera att trilla ned & dö 😅 & jag behöver inte spara pengar till framtida renovering/underhåll. Jag kan slappna av & njuta.

Hur skulle det kännas om ni var tvungna att byta tillbaka till er gamla fasad igen.
Piss. Det får inte hända för det blir alldeles för dyrt att hyra in målare med jämna mellanrum.

Vilka andra lösningar har ni övervägt?
Inga egentligen. Det var bara underhållsfritt som gällde för mig så jag blev väldigt glad när jag fick veta att det alternativet fanns i ett material som är så likt trä i utseendet. Tegel lockade inte alls.

Moterade ni själva.
Nej, jag anlitade snickare.

Vad tyckte hantverkaren
Att det var enkelt & lätt, om jag förstod dem rätt.