Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.
Gröna tak & väggar
När du vill ha en frodig omgivning

Med naturen nära inpå

Gröna tak och väggar är ett fantastiskt härligt sätt att låta naturen krypa riktigt nära och med det bidra till en sund miljö som gagnar såväl människa som natur.

Med OnceWall som fasad kan du tryggt låta naturen komma nära inpå fasaden. Då våra paneler är helt opåverkade av fukt så behöver du aldrig tänka på hur fasaden mår. Det finns flera viktiga saker att tänka på när du tänker rama in din fasad med växtlighet. 

Det kanske viktigaste är att se till att välja en fasad som kan lämnas under många år och ändå göra sitt jobb att skydda huset mot elementen. Efter detta så är det också viktigt att fasaden inte släpper ifrån sig ämnen som stör växterna eller det som odlas i närheten av fasaden.

Gratis provbitar

Vill du få en fasad som på riktigt ger dig mer tid och pengar till annat
Tveka inte utan klicka hem dina egna prover nu direkt!

Lite tips från boverket

Även från boverket uppmuntras det att satsa på de gröna väggarna. Att miljön kommer i fokus är väldigt uppskattat av många. Inte minst av kommande generationer.

  • Bevattningen måste fungera vid alla årstider vilket innebär regleringar för att möta förändringar i temperatur och växternas aktivitet. Speciellt vid övergångar från och till fryspunkten är situationen besvärlig för växter.
  • En växtvägg drar till sig uppmärksamhet och behöver se attraktiv ut året runt. Det ställer höga krav på växtvalet som ska vara väldigt tåligt men också helst ha karaktär även på vintern.
  • Vissa klätterväxter kan utveckla rötter på rankorna om de stöter på ett lämpligt material. (Detta är normalt sett inte ett problem med OnceWall)
  • Kraftiga växter som sitter i undermåligt fäste kan trilla ner väldigt hastigt om ytterligare laster som vind eller snö och is adderas.
Klätterväxt på en grön vägg
Klätterväxter på en grön vägg