fbpx
Västkustpanelen
Bred & snabbtäckande

Modern & grov

OnceWall Västkust är vår bredaste panel, tillverkad av de absolut bästa råvarorna. En modern panel för liggande montage.

OnceWall Västkust är den trendiga panelen i New England-stil, som ger ditt hus ett utseende som tilltalar såväl proffs som husägare. OnceWall Västkust har en osymmetrisk form och monteras därför bäst som liggande panel. Varje panel består av två plankor vilket gör den extra snabbmonterad. Den är halvmatt och har en struktur likt en ohyvlad planka. Perfekt för dig som har lite större ytor att täcka.

Snabbtäckande

Västkustpanelen är den perfekta panelen för dig som söker en panel med lite grövre linjer. Den är tidlös, extremt tålig och lättarbetad och passar perfekt på fasader där man önskar en lite robustare look.

Ta par minuter och bli inspirerad till ett smartare val. Och vi vet av erfarenhet att du kommer bli nöjd. Inte bara av resultatet utan av att du aldrig mer kommer behöva tänka på när det är dags att måla igen.

Mått och montage

Västkustpanelen bygger 17 mm ut från väggen. Varje planka är 369 mm bred, de överlappas 36 mm vid montering och vid slutresultat är 333 mm synligt. Dimensionen på varje panel är 166,5 mm. Levereras i längder på 5 meter.

Västkustpanelen monteras med minst 22 mm luftning bakom och fastsättning sker med syrafast rostfri skruv A4. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40 cm mellan fästpunkterna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig väldigt lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 4mm skall alltid eftersträvas till alla profiler.

ICA Kållekärr

På Tjörn har den gamla ICA butiken fått en rejäl ansiktslyftning i form av Västkustpanelen. Stiligt och praktiskt i ett.

 

Nybygge med finess

På Orust hittar vi detta fina hus där man varit noga med detaljerna och inte tummat på hantverket. Den smakfulla belysningen med den trygga panelen gör detta till ett mycket fint exempel på hur man kan använda panelen.

Bastaregistrerad

Västkustpanelen är Bastaregistrerad vilket innebär att vi kan styrka att denna produkt klarar överenskomna egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper. Se www.bastaonline.se

Med trä i Göteborg

I utbynäs hittar vi denna villa som med extrem precision fått en ny panelmonterad i form av Västkustpanelen. Med de specialgjorda träfoder. En intervju med Lars.
Läs hela artikeln här.

Funkis får ett lyft

Inte sällan är det de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Att välja rätt har kraften att förändra mer än man kan tro vid första anblicken.

Glassbaren i hamnen

Nere vid vattnet i Skärhamn hittar vi glassbaren och restaurangen 5 Knop som med dess otroligt många glassorter absolut är värt ett besök.

 

Väderstad är stiligt

Med en miljö som tagen ur ett avsnitt av bullerbyn så stoltserar här en villa där Västkustpanelen verkligen kommer till sin rätt. 

BRF i Uddevalla

Vid stora väggytor kan det ibland vara önskvärt med en snabbtäckande panel. Snyggt och underhållsfritt som alltid. En värdeökande åtgärd som drastiskt minskar kostnaderna.

Enplans med stil

Även mindre hus kan få en alldeles speciell stil med hjälp av Västkustpanelen och dess lite grövre struktur.


Östersund i sommarskrud

I det fantastiskt sommarvackra Östersund hittar vi detta hus som med Västkustpanelen går från Svart/rött underhåll till vitt underhållsfritt. En resa i såväl stil som ekonomi.

 

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Västkust
Art nr: 1200
Längd: 5 m
Färg: Vit
Glans: Halvmatt
Isolervärde: 0,06W / m2
Brandklass: D-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003

Bredd: 333 mm
Bygger: 17 mm
Varje panel täcker: 1,66 m²
Åtgång: 3m / m²
Vikt /m² : 4,71 kg

Antal paneler/paket: 2
m²/paket: 3,32
Löpmeter/paket: 10

Paneler/pall: 60
Paket/pall: 30
m²/pall: 99,6
Löpmeter/pall: 300

Pallstorlek l x b x h: 515 x 116 x 56
Kan ställas 4st pallar på höjd