Västkustpanelen
Bred & snabbtäckande

Modern & grov

OnceWall Västkust är vår bredaste panel, tillverkad av de absolut bästa råvarorna. En modern panel för liggande montage.

OnceWall Västkust är den trendiga panelen i New England-stil, som ger ditt hus ett utseende som tilltalar såväl proffs som husägare. OnceWall Västkust har en osymmetrisk form och monteras därför bäst som liggande panel. Varje panel består av två plankor vilket gör den extra snabbmonterad. Den är halvmatt och har en struktur likt en ohyvlad planka. Perfekt för dig som har lite större ytor att täcka.

Mått och montage

Västkustpanelen bygger 17 mm ut från väggen. Varje planka är 369 mm bred, de överlappas 36 mm vid montering och vid slutresultat är 333 mm synligt. Dimensionen på varje panel är 166,5 mm. Levereras i längder på 5 meter.

Västkustpanelen monteras med minst 22 mm luftning bakom och fastsättning sker med rostfri skruv. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40 cm mellan fästpunkterna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig väldigt lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 4mm skall alltid eftersträvas till alla profiler.

ICA Kållekärr

På Tjörn har den gamla ICA butiken fått en rejäl ansiktslyftning i form av Västkustpanelen. Stiligt och praktiskt i ett.

 

Miljöcertifierad

BASTA-registreringen innebär att vi kan styrka att denna produkt klarar överenskomna egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper. Se www.bastaonline.se

När de gäller den långsiktiga påverkan på miljön så är en fasad från OnceWall ett väldigt bra val. Faktiskt betydligt bättre än de flesta andra material. Trä är bättre men bara så länge det är helt obehandlat. Så snart träväggen får färg applicerat så är faktiskt OnceWall ett nog så bra eller till och med ett bättre alternativ ur miljösynpunkt. OnceWall är en cirkulärt.

Med trä i Göteborg

I utbynäs hittar vi denna villa som med extrem precision fått en ny panelmonterad i form av Västkustpanelen. Med de specialgjorda träfoder. En intervju med Lars.
Läs hela artikeln här.

Funkis får ett lyft

Inte sällan är det de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Att välja rätt har kraften att förändra mer än man kan tro vid första anblicken.

Glassbaren i hamnen

Nere vid vattnet i Skärhamn hittar vi glassbaren och restaurangen 5 Knop som med dess otroligt många glassorter absolut är värt ett besök.

 

BRF i Uddevalla

Vid stora väggytor kan det ibland vara önskvärt med en snabbtäckande panel. Snyggt och underhållsfritt som alltid. En värdeökande åtgärd som drastiskt minskar kostnaderna.

Enplans med stil

Även mindre hus kan få en alldeles speciell stil med hjälp av Västkustpanelen och dess lite grövre struktur.


Östersund i sommarskrud

I det fantastiskt sommarvackra Östersund hittar vi detta hus som med Västkustpanelen går från Svart/rött underhåll till vitt underhållsfritt. En resa i såväl stil som ekonomi.

 

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Västkust
Art nr: 1200
Längd: 5 m
Färg: Vit
Glans: Halvmatt
Isolervärde: 0,06W / m2
Brandklass: D-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003

Bredd: 333 mm
Bygger: 17 mm
Varje panel täcker: 1,66 m²
Åtgång: 3m / m²
Vikt /m² : 4,71 kg

Antal paneler/paket: 2
m²/paket: 3,32
Löpmeter/paket: 10

Paneler/pall: 60
Paket/pall: 30
m²/pall: 99,6
Löpmeter/pall: 300

Pallstorlek l x b x h: 515 x 116 x 56
Kan ställas 4st pallar på höjd