Västkust

OnceWall Västkust är den trendiga panelen som ger ditt hus ett tilltalande utseende som tilltalar både proffs och husägare.

Utseende

OnceWall Västkust har en osymmetrisk form och monteras därför bäst som liggande panel. Varje panel består av två plankor vilket gör den extra snabbmonterad. Den är halvmatt och har en struktur likt en ohyvlad planka.

Mått

Västkustpanelen bygger 17 mm ut från väggen. Varje planka är 369 mm bred, de överlappas 36 mm vid montering och vid slutresultat är 333 mm synligt. Dimensionen på varje panel är 166,5 mm. Levereras i längder på 5 meter.

Montage

Västkustpanelen monteras med minst 28mm luftning bakom och fastsättning sker företrädelsevis med syrafast rostfri skruv. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40cm mellan skruvarna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig tämligen lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 7mm skall alltid eftersträvas till alla profiler.

Av brandsäkerhetsskäl rekommenderar vi alltid att en avbröstning görs mellan varje våningsplan där brandgaser som uppstår vid en eventuell brand tillåts komma ut i det fria och inte bidra till att fasaden ovanför värms upp.

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Västkust
Bredd: 333 mm
Bygger: 17 mm
Åtgång: 3m / m2
Längd: 5 m
Varje panel täcker: 1,66 m²
Färg: vit
Glans: halvmatt
Vikt /m² : 4,71 kg
Brandklass: D-s3, d2 – AVM
Art nr: 1200
Isolervärde: 0,06W / mk

En plastpanels uppbyggnad

En fasadbräda av PVC består av två delar. En innerdel som är tillverkad av PVC-ue vilket betyder att den till största delen består av expanderad plast som till stor del består av återvunnet material. Och utan på detta ett yttre lager som består av PVC-u, alltså ett hårdare lager av nytillverkad plast.

Oncewalls underhållsfria fasad med stolar framför
Oncewalls underhållsfria plastfasad närbild Västkustpanelen
Västkustpanelen på ett putsat hus i skåne