Sverigepanelen

OnceWalls Sverigepanel är en stilrena panel som ger ditt hus ett attraktivt och modernt utseende.

Utseende

OnceWall Sverige har en symmetriskt profil och kan därför monteras som liggande eller stående panel. Den är halvmatt och ger en känsla av äkta trä, inte helt olik limträpanel. Denna panel passar mycket bra om man vill kombinera liggande och stående panel på sitt hus för att skapa lite spännande effekter i husets design.

Mått

Sverigepanelen bygger 18 mm ut från väggen. Varje planka är 206 mm bred, de överlappas 24 mm vid montering vilket gör att 182 mm av varje panelbräda blir synlig. Panelen levereras i längder på 3,2 meter och har en unik och patenterad skarv som gör det möjligt att få en vägg utan generalskarvar(Vertikal skarv vid längre väggar), en vägg som sätts på samma sätt som du lägger ett laminatgolv.

Montage

Sverigepanelen monteras med minst 28mm luftning bakom och fastsättning sker företrädelsevis med syrafast rostfri skruv. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40cm mellan skruvarna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig tämligen lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 7mm skall alltid eftersträvas till alla profiler.

Snabbfakta om Sverigepanelen

Produktnamn: OnceWall Sverige
Bredd: 182 mm
Bygger: 18 mm
Åtgång 5,555m /m2
Längd: 3,2 m
Varje panel täcker: 0,91 m²
Färg: vit
Glans: halvmatt
Vikt /m² :
Brandklass: D-s3, d2 – AVM
Art nr: 1219

Av brandsäkerhetsskäl rekommenderar vi alltid att en avbröstning görs mellan varje våningsplan där brandgaser som uppstår vid en eventuell brand tillåts komma ut i det fria och inte bidra till att fasaden ovanför värms upp.

En plastpanels uppbyggnad

En fasadbräda av PVC består av två delar. En innerdel som är tillverkad av PVC-ue vilket betyder att den till största delen består av expanderad plast som till stor del består av återvunnet material. Och utan på detta ett yttre lager som består av PVC-u, alltså ett hårdare lager av nytillverkad plast.

Nedan kan du se den patenterade skarv som används på just Sverigepanelen.