Smålandspanelen

OnceWalls Smålandspanel är en vacker panel vars profil påminner mycket om den klassiska Z-panelen i trä. Den tilltalar såväl gammal som ung och kan monteras både stående eller liggande.

Utseende

OnceWall Småland har tydlig struktur och en lite glansigare yta. Panelen är symmetrisk vilket betyder att den lämpar sig väl att montera såväl modernt liggande som klassiskt stående.

Mått

Smålandspanelen är 170mm bred men vid montage bygger den 151mm då den har en rejäl överlapp på 19mm. Panelen bygger 18mm ut från väggen och den levereras i längder på 5meter.

Montage

Smålandspanelen monteras med minst 28mm luftning bakom och fastsättning sker företrädelsevis med syrafast rostfri kamspik. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40cm mellan spikreglarna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig tämligen lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 7mm skall alltid eftersträvas till alla profiler.

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Småland
Bredd: 170 mm
Bygger: 19 mm
Åtgång: 6,6m / m2
Längd: 5 m
Varje panel täcker: 0,755 m²
Färg: Vit
Glans: Halvblank
Vikt /m² : ca 5kg
Brandklass: D-s3, d2 – AVM
Art nr: 1199
Isolervärde: 0,06W / mk

Av brandsäkerhetsskäl rekommenderar vi alltid att en avbröstning görs mellan varje våningsplan där brandgaser som uppstår vid en eventuell brand tillåts komma ut i det fria och inte bidra till att fasaden ovanför värms upp.

Takkupa med oncewall plastpanel med plåtdetaljer
Takkupa med OnceWall stående Smålandspanel och plåtdetaljer
Oncewall vit villa i vnkel
Oncewall undehållsfria plastfasad närbild
Oncewall underhållsfri plastfasad på stuga