Exclusive

OnceWall Exclusiv är som namnet antyder vår mest exklusiva panel. Den är helt massiv vilket gör den extremt stryktålig och robust. Perfekt till ställen där det ställs ökade krav på stabilitet, stöttålighet och brandtålighet. En paneltyp som ger dig en fasad som är svår att särskilja från en fasad av trä.

Utseende

OnceWall Exclusiv är den kraftigaste plastfasaden på den svenska marknaden. Den har ett symmetriskt utseende och kan monteras som liggande eller stående panel. Exclusive är halvmatt och har en struktur likt en vanlig träfasad. Den är väl lämpad om du vill göra en installation med både liggande och stående panel och den är perfekt till räcken eller balkonger.

Mått

Exclusivpanelen bygger 16 mm ut från väggen. Varje panel är 178 mm bred, de överlappas 34 mm vid montering och vid slutresultat är 144 mm synligt. Levereras i längder på 5 meter.

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Exclusive
Bredd: 144 mm
Bygger: 16 mm
Längd: 5 m
Varje planka täcker: 0,72 m²
Ett paket: Innehåller 6 plankor (3,49 m2)
En pall: 87,25 m2 (25 paket)
Färg: vit
Glans: halvmatt
Brandklass: C–s3, d2
Art nr: 1211
Lagerstatus: Lagervara

En plastpanels uppbyggnad

En fasadbräda av PVC består av två delar. En innerdel som är tillverkad av PVC-ue vilket betyder att den till största delen består av expanderad plast som till stor del består av återvunnet material. Och utan på detta ett yttre lager som består av PVC-u, alltså ett hårdare lager av nytillverkad plast.