Underhållsfri fasad

En underhållsfri fasad är många husägares dröm. Nu kan den drömmen bli sann. Om du monterar en fasad från OnceWall så kommer du inte att behöva tänka på din fasad igen. Den kommer att sitta där år efter år utan att göra något väsen ifrån sig. Det enda du kan göra emellanåt är att kanske tvätta av den med lite vatten och en trasa om den blir dammig. När du sätter upp en fasad som inte kräver underhåll så kommer du att uppleva flera fördelar.

Du slipper skrapa

En underhållsfri fasad innebär att du inte kommer behöva skapa färg som flagnat. Plastfasaden är tillverkad av PVC rakt igenom, återvunnen PVC i kärnan och ett lager nytillverkad PVC som skydd mot vädrets makter. Den är varken målad eller lackad. Så den kommer inte flagna. Ytan på en plastfasad kommer vara lika hård och fin under många år framöver.

Du slipper måla

Att måla är något du inte kommer behöva tänka på mer. Fasaden är tillverkad av PVC och är UV-skyddad viket gör att den underhållsfria fasaden varken bleknar eller tappar lyster. Tänk att slippa lägga fina dagar på att varken skrapa eller måla om din fasad.

Du slipper i princip allt underhåll

Du kommer varken behöva måla eller skrapa dit hus på dom närmaste 50åren. Det ända du kan tänkas göra är att göra en enklare tvätt någon gång ibland. Ofta brukar man tvätta sin fasad för att det börjat bli alg och mögel på väggen. Med en OnceWall så har dessa väldigt svårt att få fäste. Dock så kan det vara en god idé att tvätta bort damm och smuts som givetvis kan hamna på en underhållsfri fasad också.

Du slipper ställningar/stegar

När man har en fasad som måste målas så behöver man ofta skaffa en ställning eller liknande. Detta för att komma åt att skrapa och måla över allt. Detta och andra problem kommer du slippa och du kommer få många fördelar med en underhållsfri fasad.

Du gör ett mycket bra miljöval

Väljer du en underhållsfri plastfasad så är du miljösmart. PVC tillverkas till viss del av olja men då alla våra produkter är 100% återvinningsbara så innebär det att materialet kan användas om och om igen. PVC kan återvinnas upp till tjugo gånger vilket gör råvaran exceptionellt långlivad. Då den är underhållsfri och inte behövs målas behövs inte heller färg tillverkas, Färg som alltid innehåller mängder med kemikalier som ofta är ganska stygga miljöbovar.

Du kommer spara mycket pengar

Du kommer spara mycket pengar i längden om väljer en underhållsfri plastfasad. Du kommer varken behöva hyra eller köpa ställning och du kommer inte behöva köpa färg, roller, penslar eller alla andra tillbehör som behövs när du målar om ett hus. En underhållsfri fasad från OnceWall ruttnar inte och du kommer inte att behöva spendera pengar i framtiden. Gör rätt nu och njut av det under lång tid framöver.

Du kommer ha en väldigt fin och välvårdad fasad

En underhållsfri plastfasad håller sig fin i över 50år. Du får en fasad som ser  väldigt fin och välvårdad ut i många år framöver

Du får en fasad som har ett andrahandsvärde

Om du trots allt skulle tröttna på din plastfasad så har den till skillnad från en träfasad ett andrahandsvärde. Om du är lite försiktig när du plockar ner den så kan du flytta den till ett annat ställe eller du kan sälja den till någon annan som är intresserad av den. I och med att en plastfasad har väldigt lång livslängd så har den också ett betydande värde även efter det att den plockas ner. Detta är givetvis en stor fördel jämfört med exempelvis en träfasad.

En underhållsfri fasad som är noggrant brandtestad

Våra olika fasadmodeller är brandtestade och har därmed fått en Euroklassning. Det är stor skillnad på olika byggnadsmaterial när det gäller övertändning och hur de bidrar till brandspridning. Euroklasserna delar in materialen i klasserna A-F efter hur de reagerar vid brandpåverkan. Kortfattat så är en fasader från oss samma brandklass som trä eller såsom vår Exclusiv-panel, en klass bättre än trä.

Du får väldigt generösa garantier på att den kommer att bestå

PVCfasader har funnits sedan 60-talet och de vita varianterna är i princip lika fina nu som då och eftersom materialet bryts ner oerhört långsamt så räknar vi med att våra plastfasader har en hållbarhet på upp emot 100 år. Vi lämnar 20 års garanti på alla våra vita produkter. Garantin gäller direkt från producent och avser uppsatt panel.