fbpx

Takutsprång & vindskivor

En takfot klädd med OnceWall är ett mycket bra val om du vill ha tid till annat än att måla .

När du väljer OnceWall istället för trä, så får du många fördelar. Då denna del av huset ofta kan anses vara separat så är det möjligt att göra takanslutningen i underhållsfri OnceWall panel, samtidigt som du har en klädsel av trä eller något annat material.

Takfoten

Att måla upp under takfoten var tionde år är dyrt, besvärligt och väldigt tidskrävande. De allra flesta håller nog med om att det är väldigt skönt att slippa underhållet av just takfoten. Vår rekommendation är att sätta OnceWall simspanel och låta plåtslagaren plåtsko takfotsbrädan. Genom att kombinera plåtens fördelar med Oncewall så får man en helt optimal installation som kommer hålla i många år framöver.

Ofta så uppstår en liten “triangel” där långsidornas inklädda takfot möter gaveln. Inga problem, se bara till att sätta en rejäl virkesbit mellan väggen och takfotsbrädan så du har rejält underlag att montera klädseln på.

Avslutad takfot. Rejält och stabilt, precis som vi vill ha det.

Taktassar

Om du har ett hus där taktassar/takstolar sticker ut så är det oftast bäst att sätta brädor emellan dessa (kom ihåg luftspalt mot taket) och utefter hela väggens längd sätta en lång U-profil nedanför tassarna. Det kanske är frestande att gå med panelen ända upp mot undertaket men detta är sällan en god idé.

Vindskivor

Även vindskivorna rekommenderar vi att du låter plåtslagaren klä in med plåt då detta ger det allra bästa resultatet.

Utstick på gavlarna


Att klä in utsticket med underhållsfritt är en busenkel operation som ofta är ett givet val när man ändå monterar OnceWall på väggen. Tänk på att sätta några läkter upp mot råsponten så du får exemplarisk ventilation även där.

Första panelerna under takutsprånget på gaveln. Supersnyggt och underhållsfritt.
sv_SESwedish
nb_NONorwegian sv_SESwedish