Rengöring av plastfasad

Rengöring av plastfasadEn stor anledning till att många väljer en plastfasad är att de vill slippa att underhålla den med målning och allt annat som hör en träfasad till. Med en plastfasad så slipper du det mesta av detta och kan göra andra saker som är betydligt roligare.

Det du dock kan behöva göra emellanåt är att tvätta av din fasad lite lätt med lite såpa och vatten. Oavsett vilken fasad du har så är det ofrånkomligt att den blir lite smutsig av damm och förorenat regn. Med en plastfasad så blir dock detta underhåll enklast möjligt då du helt enkelt tar en mjuk trasa eller liknande och lätt torkar av din fasad.

Om man jämför med de medel som används vid tvätt av träfasader så är tvätten av en plastfasad väldigt mycket miljövänligare och skonsammare för både kropp och plånbok.

Rengöringsmedel som innehåller slipmedel får ej användas. Ej heller Scotch Brite svamp, Swinto eller liknande som kan repa ytan. PVC får inte rengöras med medel som innehålller nitrater och heller inga lösningsmedel likt lacknafta eller aceton.