fbpx

Rengöring av OnceWall

En stor anledning till att man väljer OnceWall är att man vill slippa  målning och allt annat tidsödande underhåll som de flesta andra fasader kräver. Med OnceWall så slipper du det mesta av detta och kan göra andra saker som är betydligt roligare.

Oavsett vilken fasad du har så är det ofrånkomligt att den blir lite smutsig av damm och förorenat regn. Med en OnceWall fasad så blir dock detta underhåll enklast möjligt. Du tar helt enkelt tar en stor fiberduk eller liknande och torkar lätt av din fasad. Skulle smutsen sitta lite mer fast så kan du
tvätta av den lite lätt med såpa och vatten, eller med rengöringsmedel du köper av OnceWall direkt.

Om man jämför med de medel som används vid tvätt av träfasader, så är tvätten av en OnceWall fasad betydligt mer miljövänlig och skonsam för både dig och din plånbok.

Rengöringsmedel som innehåller slipmedel får ej användas. Ej heller Scotch Brite svamp, Svinto eller liknande som kan repa ytan. OnceWall får inte rengöras med medel som innehålller nitrater och heller inga lösningsmedel likt lacknafta eller aceton.

OnceWall VS Högtryckstvätt

Skulle det vara så att fasaden av någon anledning blivit kraftigt nedsmutsad så kan högtryckstvätt användas om detta görs med försiktighet. Här nedan kan du se en demonstration vi gjort med en väldigt kraftig högtryckstvätt med rotormunstycke. Detta för att påvisa att OnceWall klarar även extrem hantering. Om du använder högtryckstvätt så håll en bit från väggen och använd INTE rotormunstycke, för säkerhets skull.

Observera: Denna extrema hantering är ingenting vi rekommenderar, även om inga synliga skador kunnat påvisas, utan detta är enbart gjort i utbildningssyfte. 

Om du använder högtryckstvätt eller vattenslang när du tvättar fasaden, se då till att du spolar ifrån profiler och överlapp. Om du bara gör detta så undviker du att det kommer vatten innanför klädseln och att profiler skadas.

Avjoniserat vatten & borste

Ett väldigt bra sätt att rengöra OnceWall på är att använda avjoniserat vatten (destillerat) och teleskopborste. Dessa kan ofta hyras hos maskinuthyrare och du slipper hyra skylift eller liknande. Bara att koppla på en vattenslang och börja tvätta. Perfekt för att även ta fönstren i samma veva. Samma teknik som fönsterputsarna använder vid höga fönster och fasader. Beprövat och effektivt.

Tvattborste
sv_SESwedish
nb_NONorwegian sv_SESwedish