fbpx
Jämförelser
Med andra material

Ofta bättre än annat

Man får lätt uppfattningen att det finns otaliga varianter att välja mellan och att fasader är en snårig djungel som är smått omöjlig att navigera i. Vi vill hävda att så inte är fallet. Till stor del ser branschen ut som den gjorde runt 1965 och att vi lärt oss massor under den tid som förlupit sedan dess.

Vi igenom de vanligaste materialen och dess olika för och nackdelar. Efter att ha gått denna kurs så kommer du att ha betydligt större koll på de olika materialen och du kommer att ha betydligt lättare att välja det material som passar dig eller din kund bäst.

Jämförelse med annat

Vid val av fasad finns en mängd olika saker att ta hänsyn till: Hur länge fasaden håller, vilket underhåll den kräver, hur den ser ut och vilka garantier leverantören lämnar. Och självklart också hur den påverkar din ekonomi.

En annan viktig sak att tänka på är hur valet påverkar miljön. Där spelar många saker in; arbetsmiljön under själva bygget, materialets livslängd, återvinningspotentialen och inte minst tillverkningen. De vanligaste fasaderna vid nybyggnation och renovering har historiskt sett varit träpanel men det håller på att förändras.