fbpx
Musstopp

Stoppa de fyrfota djuren

Att montera ett musband eller mus-stopp är en god idé. Det är billigt, enkelt och det hindrar mössen från att ställa till förtret. I Sverige ställer skadedjur ställer årligen till med skador för mycket stora belopp så det finns all anledning att se till att dessa skador inte uppkommer via just ditt fasadmontage.

Musbandet monteras mellan glespanelen och hur detta musband ser ut skiljer sig en del åt beroende på om det är stående eller liggande panel eller om det är nybygge eller renovering på gammalt hus. Oavsett så se till att täta för mössen men inte för ventilationen. Är det ett väldigt udda mått du behöver för att täta riktigt så rekommenderar vi att du uppsöker en plåtslagare som kan skräddarsy en plåt just för dig.

Musband

Som du ser på bilden här bredvid så fungerar det fint med ett stålnät som musstopp. Man skall dock vara inställd på att detta kan vara lite svårare att få riktigt bra. Som nödlösning kan det gå bra men vi rekommenderar att du använder hålplåt, riktigt musband eller liknande. Fråga din lokala bygghandel eller plåtslagare så hjälper de dig hitta något som passar bra.

Plåt är lite robustare än nät
Rostfritt nät
Söta men inte bra i hus
Hålplåt från plåtslagaren