fbpx
Liggande panel
Som aldrig behöver målas
New England
Tålig och vacker stil
Med gamla anor
Replica från tidigt 1900-tal
Föregående
Nästa

Liggande Panel utomhus - Underhållsfri

New England Style

MARINT • ELEGANT • AVSPÄNT • KLASSISKT • BÅTLIV

Liggande panel passar dig som vill uppnå den eleganta avspända marina stilen som utmärker New England. OnceWalls paneler perfekt för horisontellt montage. Vilken hustyp som helst från uthus till sutteränghus kan få en touch av sval klassiskt elegans.

Så till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel utomhus så visar vi gärna upp våra fasader för dig. Om du söker liggande panel så är det få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. – Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just vita liggande fasader och vi visar dig gärna vad vi har att erbjuda.

Oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer “kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt.

Utmärkande drag för
New England Style

• Liggande vitmålad träpanel

• Stora spröjsade fönster

• Pardörrar

• Avskalad med hemtrevlig känsla

• Generösa sociala ytor

• Vitt som bas

Våra liggande paneler är: Västkust, Exklusiv och Sverigepanelen

Hörn i Viared med liggande panel
Liggande panel, här Exklusiv

Varför OnceWall är bra liggande

Det är nu väldigt vanligt med liggande panel utomhus och alla OnceWalls paneler lämpar sig perfekt för just horisontellt montage. En stor fördel som OnceWalls paneler har är att de är tillverkade av ett material som inte alls drar åt sig någon fukt vilket innebär att vi inte har träfasadens problematik med att vattendroppar blir hängande på ”näsan”, av den liggande träpanelen, och där riskerar tränga upp bakåt i sponten, suga in i trät, och orsaka rötskador. 

Med en panel som är helt opåverkad av vatten och fukt så får du en väldigt säker vägg av liggande panel som kommer göra sitt jobb under många år framöver. En panel som är helt säker mot röta.

Idag är det kanske få som kommer ihåg problematiken med de gamla fjällpanelerna, stockpanelerna eller Z-panelerna från 60-70 talen, som när de monterades horisontellt skevade, flagade och ruttnade i snabb takt och senare fick bytas ut. Ett byte som i princip alltid innebar byte av husets hela fasad och inte bara någon enstaka sida. Tilläggas skall att detta var på den tiden då linoljefärger var det som gällde och om vi jämför nu med då så ser vi tydligt att med dagens plastfärger så går denna process än snabbare och vi får allt fler kunder som vittnar om att de redan efter mindre än tio år är tvungna att byta ut sin liggande fasad mot ny. Inte så att det räcker med en ommålning, utan deras fasader har skador som är så allvarliga att den måste bytas ut i sin helhet. Ett perfekt tillfälle att göra om och göra rätt. Att montera en underhållsfri fasad som kommer hålla långt in framtiden.

Så till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel så visar vi gärna upp våra fasader för dig. Om det är så att du kan tänka dig en vit/ljusgrå fasad och du söker liggande panel så törs vi påstå att det är få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. -Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just vita liggande fasader och vi visar dig gärna vad vi har att erbjuda.

Så oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer ”kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt.

Ovanstående gäller generellt vid liggande panel och om det är så att du dessutom har ett hus i ett utsatt läge. -Tveka inte. Vi har en väldigt många kunder med hus i extremt utsatta lägen som monterat OnceWall för att skydda sig från elementen. Då det fungerar på Smögen, i Kungshamn, Lysekil eller Varberg, där kunder har hus som i princip står mitt i Nordsjön, så kan du vara 100% säker på att det också kommer fungera för dig.