Liggande panel

Som aldrig behöver målas 

Med en bevisad livslängd på 70+ år.

Liggande ställer högre krav

Vilka OnceWall lever upp till

Gratis provbitar & katalog

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för  gratis  provbitar på panelerna samt kataloger. Naturligtvis helt kostnadsfritt.
Det är vanligt med liggande panel och alla OnceWalls paneler lämpar sig perfekt för just horisontellt montage. En stor fördel som OnceWalls paneler har är att de är tillverkade av ett material som inte alls drar åt sig någon fukt vilket innebär att vi inte har träfasadens problematik med att vattendroppar blir hängande på ”näsan”, av den liggande träpanelen, och där riskerar tränga upp bakåt i sponten, suga in i trät, och orsaka rötskador. Med en panel som är helt opåverkad av vatten och fukt så får du en väldigt säker vägg av liggande panel som kommer göra sitt jobb under många år framöver. En panel som är helt säker mot röta.

Idag är det kanske få som kommer ihåg problematiken med de gamla fjällpanelerna, stockpanelerna eller Z-panelerna från 60-70 talen, som när de monterades horisontellt skevade, flagade och ruttnade i snabb takt och senare fick bytas ut. Ett byte som i princip alltid innebar byte av husets hela fasad och inte bara någon enstaka sida. Tilläggas skall att detta var på den tiden då linoljefärger var det som gällde och om vi jämför nu med då så ser vi tydligt att med dagens plastfärger så går denna process än snabbare och vi får allt fler kunder som vittnar om att de redan efter mindre än tio år är tvungna att byta ut sin liggande fasad mot ny. Inte så att det räcker med en ommålning, utan deras fasader har skador som är så allvarliga att den måste bytas ut i sin helhet. Ett perfekt tillfälle att göra om och göra rätt. Att montera en underhållsfri fasad som kommer hålla långt in framtiden.

Varför trä är mindre lämpligt som liggande panel

Så till dig som står i begrepp att införskaffa och montera en liggande panel så visar vi gärna upp våra fasader för dig. Om det är så att du kan tänka dig en vit/ljusgrå fasad och du söker liggande panel så törs vi påstå att det är få, om någon, som kan matcha oss när det kommer till hållbarhet, montage, ekonomi eller utseende. -Vi är helt enkelt väldigt duktiga på just vita liggande fasader och vi visar dig gärna vad vi har att erbjuda.

Så oavsett om du vill skapa ett hus i sann New England stil eller om du har ett modernare hus där en mer “kantig” panel passar bättre så har vi produkterna för dig. Med en stor variation skarvlösningar, paneltyper och montagemöjligheter så har du alla möjligheter att hitta en typ av panel och ett installationssätt som passar just ditt hus perfekt.

Ovanstående gäller generellt vid liggande panel och om det är så att du dessutom har ett hus i ett utsatt läge. -Tveka inte. Vi har en väldigt många kunder med hus i extremt utsatta lägen som monterat OnceWall för att skydda sig från elementen. Då det fungerar på Smögen, i Kungshamn, Lysekil eller Varberg, där kunder har hus som i princip står mitt i Nordsjön, så kan du vara 100% säker på att det också kommer fungera för dig.