Underhållsfri fasad. Panel med patenterad spontning.
Sök
Stäng denna sökruta.

Intervju med Peter på Smögen

Vi har ägt huset sedan ett år och vi är ett par sedan 40 år, Eva 57 år, jobbat på ICA de 30 senaste åren. Peter 62 år, pensionerad egen företagare i verkstadsindustrin. Vi bor utanför Lidköping vid Vänerns strand och huset på Smögen används f.n. som fritidsbostad och är ett suterränghus i 1,5 plan + källarvåning. 

När ni valde fasadlösning, hur tänkte ni då? Vad var viktigast? Hur gick tankarna? Vad var det som avgjorde att det blev just OnceWall?
Valet av fasad var enkelt, huset hade sedan 45 år PVC fasad. Den var emellertid ganska sliten men egentligen helt ok. Eftersom vi bytte fönster på hela fastigheten så drog det med sig att alla plåtarbeten runt fönster etc skulle göras. Då kände vi att det var lika bra att byta den gamla fasaden samtidigt. Den gamla PVC fasaden var ganska tunn och kändes lite fladdrig och skör. 

Oncewall skickade oss provbitar av sina fasader och vi kände genast att det var en gedigen produkt. Vi hade kollat runt på ett antal andra PVC fasader 
men de påminde för mycket om den gamla fasaden, lite tunna och fladdriga. Det avgörande vid valet av leverantör var en kombination av att vi genast kände för produkten som sådan och det bemötandet vi fick.
-Det har vi inte ångrat. Kontakten med Oncewall har varit enbart positiv, leverans och support har fungerat helt perfekt.

Berätta lite om hur själva montaget/arbetet fortskridit.
Monteringen var tämligen enkel. Vi hade hjälp av ett byggföretag från hemorten som satte den här typen av fasad för första gången. De tyckte den var väldigt enkel att jobba med. Hela huset gjordes på 2 helger. (2 byggare och totalt 4 dagar.)

Orsaken till att vi hade byggare var att jag har blivit höjdrädd på gamla dagar, annars hade jag gjort det själv, monteringen var tämligen okomplicerad.

Om ni fick ge tips till någon som står i begrepp att åtgärda sin fasad, vad skulle ni säga då?
Köp Oncewall! Allt kring produkten och företaget är klockrent!

Berätta lite om hur ni upplever OnceWalls material, hur det är att arbeta med osv.
Känns att det inte är ngn ”Kinaprodukt”. Väldigt gedigen och med mycket god passform.

Har ni några synpunkter på vad OnceWall kunde gjort bättre?
Nej, vi är helnöjda med det som varit.
Nu när ni har en underhållsfri fasad. På vilket sätt kommer det förändra era liv?
Inte alls, eftersom huset är såpass nytt i vår ägo. Däremot behöver vi inte bekymra oss om Västkustens salta vindar. Vi gjorde alla plåtarbeten i aluminium med tanke på det, fasadens underhållsfrihet är ju självklar. Att det sedan ser ut som träfasad gör ju inte det hela sämre.

Vilka andra lösningar har ni övervägt?
Sedan vi blev bekanta med PVC fasader, inga andra överhuvudtaget.

Vad tyckte hantverkarna om att arbeta med OnceWall?
Gjorde en del monteringsarbeten själv på låg höjd, övrigt gjorde byggarna. Det var första gången för dem och de var positivt överraskade av hur enkelt det var att få upp fasaden. Målning goodbye!

Relaterat

Fasad för attefallshus

Att välja rätt fasad till ditt attefallshus kan göra en stor skillnad, inte bara estetiskt utan också för husets livslängd