Information om plastfasad

När vi pratar om plastfasad så menar vi en fasadbeklädnad tillverkad av PVC, det vill säga plast. Den kraftiga variant som vi saluför fungerar på samma sätt som en vanlig Z-panel av trä. Du skruvar i sponten som sedan täcks av nästa bräda. Detta gör att inga skruvar blir synliga. Det är en kraftig panel som lämpar sig perfekt för vårt lite bistrare klimat.

Alla våra fasadtyper kan monteras liggande, stående eller diagonalt och de fungerar lika bra inne som ute. Våran PVC innehåller inte ftalater eller bly.

En plastpanels uppbyggnad

En fasadbräda av PVC består av två delar. En innerdel som är tillverkad av PVC-ue vilket betyder att den till största delen består av expanderad plast som till stor del består av återvunnet material. Och utan på detta ett yttre lager som består av PVC-u, alltså ett hårdare lager av nytillverkad plast.

Historia om fasadbeklädnad

Plast har används för fasadbeklädnad i snart 50 år och är ett väldigt populärt byggnadsmaterial runt om i världen. I USA har ca 30% av alla nytillverkade villor plastfasad. I Sverige så har plastfasader sedan 60-talet varit ett populärt alternativ på framförallt västkusten där klimatet ställer extra höga krav på hållbarhet. Dessa tidiga plastinstallationer är i allra flesta fall lika fina idag som när de sattes upp för drygt 50 år sedan(gäller vit fasad).

OBS

Ibland förknippar folk våra paneler med en annan typ av plastfasad som är väldigt tunn och snarare liknar plåt än brädor. Denna typ av plastplåt är bara någon millimeter tjock och är ingenting vi jobbar med.

Varför vit panel är extra bra

Miljövänlig fasadbeklädnad

Plastpanel kombinerat med andra fasadmaterial

Andrahandsvärde på plastfasad

Rengöring av plastfasad

Plastfasader i övriga världen

Om PVC fasad

Brandklass

Plastfasad till villavagn

Plastfasad vs Fibercement, Eternit

Underhållsfri fasad

OnceWall lämnar 20års garanti

Plastfasad vs Träfasad