Fördelar med plastfasad

Plastfasad från OnceWall behöver inget underhåll mer än vanlig rengöring emellanåt. När fasaden väl är uppsatt kommer den hålla sig fin under väldigt många år utan underhåll vilket innebär en lång rad med fördelar. Den största är det faktum att det inte krävs målning, vilket gör att du spar både tid och pengar. Det blir också en stor fördel ur miljösynpunkt då miljön inte belastas var tionde år vid upprepade måleriarbeten. Alger och mögelsporer har svårt att få fäste i plast vilket gör att behovet av underhåll i princip uteblir. Plastfasaden är enkel att montera så det krävs inte några avancerade verktyg för att lyckas.

Livslängd på över sextio år

Framförallt vid utsatta lägen håller OnceWall plastfasad betydligt längre än en fasad av trä. Plastfasaden är UV-resistent och håller sig lika fin i över 60 år i både lyster och funktion. Ett bra val av fasad att ha vid en eventuell lågkonjunktur, för att minska utgifterna. En annan trygghet är att det medföljer 20 års garanti från leverantör.

Mycket låga kostnader över tid

Panelen från OnceWall har en lång livslängd och utgifterna av fasadskötsel reduceras avsevärt. Tillverkning och inköp av färg, förtunning och verktyg som behövs för att underhålla en träfasad uteblir. Du kommer inte heller behöva hyra skylift eller ställningar för ommålning. OnceWall är extremt kostnadseffektiv om man ser till hela fasadens livslängd. Faktum är att även om man ser till det år när själva installationen görs så brukar en fasad från OnceWall vara billigare än att sätta upp en brädvägg som senare målas.

100% Återvinningsbar

PVC tillverkas till viss del av olja och PVC är en mycket långlivad råvara som kan återvinnas upp till tio gånger. Så om många år när en OnceWall går ur tiden så kan den malas ner till granulat, smältas ner, och bli en viktig beståndsdel i en ny fasad igen. Alla våra produkter är 100% återvinningsbara. Det är också fullt möjligt att plocka ner en plastfasad och montera upp den igen någon annanstans, lite som att flytta ett timmerhus.