Fördelar med plastfasad

En plastfasad behöver inget underhåll bortsett från vanlig rengöring då och då. När du väl satt upp en plastfasad så kräver den i princip inget underhåll alls under väldigt många år framöver vilket innebär en lång rad med fördelar. Den största är såklart det faktum att du slipper måla och att du spar stora pengar och en massa tid. Och du slipper också belasta miljön. Alger och mögelsporer har väldigt svårt att få fäste på plast vilket innebär väldigt lite behov av underhåll. Våran plastfasad är väldigt enkel att montera, så du kommer inte behöva några special verktyg för att lyckas.

Livslängd på över sextio år

Framförallt vid utsatta lägen så håller en plastfasad betydligt längre än en fasad av trä. Inte minst idag då mycket av det virke vi sätter upp på våra hus är väldigt snabbväxt och av dålig kvalité. Du kommer inte behöva byta ut plankor som ruttnat eller spruckit. Plastfasaden är UV-resistent och kommer hålla sig lika fin i över 60 år utan att tappa lyster och funktion. Väldigt bra val att ha på sin fasad om en lågkonjunktur skulle komma, då man vill ha så få utgifter som möjligt. Även en annan trygghet är att det medföljer 10 års garanti från leverantör.

Mycket låga kostnader över tid

För att panelen har en lång livslängd slipper du lägga mängder med pengar på din fasad på underhåll. Ingen färg, förtunning eller verktyg som fasadpenslar, roller med mera behöver tillverkas och transporteras till dig. Du kommer inte behöva hyra en skylift eller ställning för ommålning. Fasaden har även ett andrahandsvärde då det går att montera ner och sälja sin begagnade panel.

100% Återvinningsbar

PVC tillverkas av olja men då alla våra produkter är 100% återvinningsbara så innebär det att materialet kan användas om och om igen. Det är dessutom så att det är fullt möjligt att plocka ner en plastfasad och sätta upp den igen någon annanstans, lite som man kan flytta ett timmerhus. PVC kan återvinnas upp till tjugo gånger vilket gör råvaran väldigt långlivad.