fbpx

FAQ

Vanliga frågor & Svar

Här kan du få svar på några vanliga frågor som vi ofta får från våra kunder. För oss finns det inga dumma frågor. – Bara intresserade kunder.

En väldigt bra fråga som vi gärna svarar på.
 

Om man ser tillbaka 50År från idag så fanns det inga datorer, mobiltelefoner eller internet i människors liv. Det var precis att Tv:n sett dagens ljus. Det vi vill säga med detta är att det händer väldigt mycket under 50år. Miljön förändras, människor förändras och material kan förändras. 

Grundmaterialet i våra produkter har använts för fasadbeklädnad under mer än 50år och har visat sig vara extremt tåligt när det gäller själva åldringsbeständigheten. Det finns otaliga exempel på hus vars fasader nu passerat 60år och som fortfarande ser ut som de gjorde när de var nya. Hus vars fasad ofta stått helt utan underhåll under dessa år. Det finns givetvis också hus som stått i miljöer som påverkat fasaden på sätt som gjort det nödvändigt att tvätta den emellanåt, såsom tät vegetation eller liknande nära inpå huset. Men generellt så vågar vi absolut påstå att en livslängd på 50år är något man kan räkna med. 

Eftersom det nu gått 50år och det ofta finns väldigt få anledningar till att byta ut dessa fasader så skulle vi till och med vilja gå längre och påstå att det är fullt sannolikt att det finns många av dessa fasader som säkerligen kommer att sitta ända tills uppemot 100år passerat. Inte för att dra på med vidlyftiga påståenden utan för att det helt enkelt verkar bli sant.