Exklusivpanelen

En massiv replika av en faspanel från 1910-talet

En proffspanel med anor 

OnceWall - Exklusiv

Snickarnas favorit

OnceWall Exklusiv är som namnet antyder vår robusta proffspanel, tillverkad av de absolut bästa råvarorna. Panelen är speciellt framtagen för att klara den tuffa miljön utmed norra Atlantens kuster där salt, vind och hårt väder är en ständig utmaning. Monterad är den sannolikt världens kraftigaste vinylfasad utan träfibrer, extremt stryktålig och robust. Perfekt till utsatta ställen med ökade krav på stabilitet och stöttålighet.

Panelen är halvmatt och mycket naturtrogen som gör den mycket svår att särskilja från en fasad av trä. Utseendet är symmetriskt och kan monteras såväl liggande som stående, eller en kombination av dessa.  Den är dessutom perfekt till räcken och balkonger. En attraktiv traditionell panel för dig där utseende och styrka spelar roll, en snygg panel som smälter in i alla miljöer från kust till stad – En panel för framtiden.

Fasadpanel - Exclusive

Mått & montage

Exklusivpanelen bygger 16 mm ut från väggen. Varje panel är 178 mm bred, de överlappas 34 mm vid montering och vid slutresultat är 144 mm synligt. Levereras i längder på 5 meter, monteras med minst 22 mm luftning bakom och fastsättning sker företrädelsevis med rostfri skruv. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40 cm mellan fästpunkterna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig väldigt lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 4 mm skall alltid eftersträvas till alla profiler. En fördel med Exklusivpanelen är att den kan snedkapas för droppnäsa och att den därmed monteras helt traditionellt vid väggslut och vid överbleck.

Produkten är BASTA registrerad

BASTA-registreringen innebär att vi kan styrka att denna produkt klarar överenskomna egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper. Se www.bastaonline.se

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Exklusiv
Art nr: 1211
Längd: 5 m
Färg: Vit – Ral 9003
Glans: Halvmatt
Brandklass: C-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003

Bredd: 178 mm
Bygger: 16 mm
Varje panel täcker: 0,72 m²
Åtgång: 7m/m²
Vikt kg/m²: 8,16kg

Antal paneler/paket: 2
m²/paket: 1,44
Löpmeter/paket: 10

Paneler/pall: 84
Paket/pall: 42
m²/pall: 60,48
Löpmeter/pall: 420

Pallstorlek l x b x h: 512 x 117 x 46
Kan ställas 5 på höjd

Produktblad Exklusiv
Skarv för Exklusivpanelen

Ett material för framtiden

Med en livslängd på 50-100 år

Genom att välja OnceWall så gör du också ett långsiktigt bra miljöval. Den långa livslängden, det minimala underhållet och den hundraprocentiga återvinningsgraden gör att med OnceWall så bidrar du till en hållbar framtid.

När de gäller den långsiktiga påverkan på miljön så är en fasad från OnceWall ett väldigt bra val. Faktiskt betydligt bättre än de flesta andra material. Trä är bättre men bara så länge det är helt obehandlat. Så snart träväggen får färg applicerat så är faktiskt OnceWall ett nog så bra eller till och med ett bättre alternativ ur miljösynpunkt.


* Källa: LEED, som enligt egen utsago är världens mest använda system när det kommer till klassificering av grönt byggande. USGBC report. Värt att notera är att samma rapport tydligt pekar ut fibercement som ett av de värsta materialen när det gäller såväl miljöpåvekan som de risker som uppstår för den som arbetar med materialet.