fbpx
Exklusivpanelen
En robust faspanel

Panel för den medvetne

OnceWall Exklusiv är som namnet antyder vår mest robusta panel, tillverkad av de absolut bästa råvarorna. En modern faspanel.

Panelen är speciellt framtagen för att klara den tuffa miljön utmed norra Atlantens kuster där salt, vind och hårt väder är en ständig utmaning. Monterad är den sannolikt världens kraftigaste vinylfasad. Inga träfibrer, clips eller konstigheter, extremt stryktålig och robust. Perfekt till utsatta ställen med höga krav på stabilitet och stöttålighet.

Panelen är halvmatt och mycket naturtrogen vilket gör den mycket svår att särskilja från en fasad av trä. Utseendet är symmetriskt och den kan monteras såväl liggande som stående, eller en kombination av dessa.  Den är dessutom perfekt till räcken och balkonger. En attraktiv traditionell panel till ställen där utseende och styrka spelar roll. En snygg panel som smälter in i alla miljöer från kust till stad – En panel för framtiden.

När proffsen väljer

Exklusivpanelen är OnceWalls premiumprodukt. Den är tidlös, extremt tålig och lättarbetad.

Ta par minuter och bli inspirerad till ett smartare val. Och vi vet av erfarenhet att du kommer bli nöjd. Inte bara av resultatet utan av att du aldrig mer kommer behöva tänka på när det är dags att måla igen.

Mått och montage

Exklusivpanelen bygger 16 mm ut från väggen. Varje panel är 178 mm bred, den överlappas 34 mm vid montering och vid slutresultat är 144 mm synligt. 

Levereras i längder på 5 meter(rakkapad), eller 3,2m(ändspontad). Monteras med ca 22 mm luftning bakom och fastsättning sker företrädelsevis med syrafast rostfri skruv A4. Vi rekommenderar att hålla ett maximalt avstånd av 40 cm mellan fästpunkterna för att garantera att panelen sitter fast ordentligt. Panelen rör sig väldigt lite i takt med temperaturförändringar men ett mellanrum om 4 mm skall alltid eftersträvas till alla profiler. En fördel med Exklusivpanelen är att den kan snedkapas för droppnäsa och att den därmed monteras helt traditionellt vid väggslut och vid överbleck.

Kund i Kungshamn

Kund i Varberg

Varbergs pärla

Med bra materialval och ett helt fantastiskt läge alldeles vid havet gör att man skapat en fin oas alldeles intill strandpromenaden. Härligt läge och härliga människor.

Kungshamns smycke

I Kungshamn hittar vi detta hus som nu gått från järnvitriol till stående Exklusivpanel. Stiligt och vackert

Basta registrerad

Exklusivpanelen är Basta registrerad. Detta innebär att vi kan styrka att denna produkt klarar överenskomna egenskapskriterier avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper. Se www.bastaonline.se

Bullaren tar ut svängarna

Inte så långt från norska gränsen hittar vi detta hus som ligger på en höjd i landskapet. Ett häftigt färgval till fodren runt fönstren. 

-Väldigt fint.

Viared delux

Här har vi kvinnan med känsla för detaljer. Ett modernt och smakfullt hus som verkligen skapar ett intryck av exklusivitet och stil.

New England

Med små medel kan man få även ett traditionellt hus att få en touch av New England stil. Luftigt vitt och stilfullt. Liggande är helt rätt i tiden.

När kunden berättar

Familjen Ahonen bor i utanför en liten by som heter Näsum, i nordöstra Skåne, väldigt nära gränsen till Blekinge. Här berättar de om sina erfarenheter med OnceWall.
Öppna intervjun här:

Stor BRF - Almgatan

Även stora objekt passar alldeles utmärkt i Exklusivpanel. Här ser vi en BRF ute i Lysekil med ett läge som är tuffare än de flesta man stöter på.

Modernt och fräscht

Vem kan tro att det under den vackra ytan gömmer sig en klassisk 70-tals villa. Med OnceWall kan man göra underverk! 

Hönö blir underhållsfritt

Ute på Hönö hittar vi denna fantastiska förvandling där det gamla slitna byts mot nytt fräscht och underhållsfritt. Det är OnceWalls Exklusivpanel som monterats

Världens tuffaste läge?

På Bohus Malmön alldeles intill strandkanten ligger detta hus i ett extremt utsatt läge där Nordsjön piskar fasaden med salt, regn och ständig nötning. 

En lantlig idyll

I ett vackert fritt läge strax norr om Uddevalla hittar vi denna fritt liggande villa som vackert stoltserar i landskapet. Snyggt.

Viared

Med en avbröstning av det mer ovanliga slaget så har man här lyckats skapa en fasad med mer liv och värme i. Det är ofta positivt att våga ta ut svängarna lite grand och våga gå sin egna väg.

Klassiskt i Brastad

När det handlar om lite mer traditionella hus så kan det vara en god idé att kombinera liggande och stående montage för att få en mer levande fasad.

Kungshamn blir fint

Ute i Kungshamn hittar vi denna fina villa som nu stoltserar med den underhållsfria Exklusivpanelen. Här har man kombinerat liggande panel i gavelspetsarna med stående panel nedanför.

Frändefors igen

I Frändefors har det nu satts OnceWall på ytterligare ett hus. Denna gång är det Exklusivpanelen som monterats. Nu slipper fastighetsägarna återkommande målning och annat underhåll under väldigt många år framöver.

70-talshus moderniserar

Här har man valt att sätta Exklusivpanelen på ännu ett 70-talshus och med rätt detaljer så blir resultatet verkligen fint. 

 

På en kulle

Här har man valt att ersätta den gamla trötta träpanelen med den underhållsfria Exklusivpanelen. Ett perfekt val då smälter väl in i kustmiljön ute i kustbandet. Fantastiskt fint tycker vi och vi gratulerar såväl de trevliga husägarna och den minst lika trevlige snickaren som monterade.

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Exklusivpanel 5m
Art nr 5m: 1211
GTIN-13: 07350145260016
Färg: Vit – Ral 9003
Åtgång: 7m/m²
Glans: Halvmatt
Brandklass: C-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003
Bredd: 178 mm
Bygger: 16 mm
Vikt kg/m²: 8,16kg
Längd: 5 m
Varje panel täcker: 0,72 m²
Antal paneler/paket: 2
m²/paket: 1,44
Löpmeter/paket: 10
Paneler/pall: 84
Paket/pall: 42
m²/pall: 60,48
Löpmeter/pall: 420
Pallstorlek l x b x h: 512 x 117 x 46

Stapelhöjd: 5 pallar

Produktnamn: OnceWall Exklusivpanel 3,2m
Art nr 5m: 1211
GTIN-13: 07350145260009
Färg: Vit – Ral 9003
Åtgång: 7m/m²
Glans: Halvmatt
Brandklass: C-S3-D2
Färgkod vit: RAL 9003
Bredd: 178 mm
Bygger: 16 mm
Vikt kg/m²: 8,16kg
Längd: 3,2m
Varje panel täcker: 0,464 m²
Antal paneler/paket: 4
m²/paket: 1,86
Löpmeter/paket: 12,8
Paneler/pall: 
Paket/pall: 
m²/pall: 
Löpmeter/pall: 
Pallstorlek l x b x h: 332 x 117 x 56

Stapelhöjd: