Pengar till annat
Ekonomiskt smart
Säker investering
Ökat fastighetsvärde
Trygg framtid
Kontroll över framtida utgifter
Tid för annat
Underhållsfritid
Gör som Spara
Tänk långsiktigt
Beställ gratis prover
Föregående
Nästa

En investering för framtiden

LIVSLÅNG INVESTERING - SMART & VÄRDESKAPANDE

Få material slår OnceWall när det kommer till kostnadseffektivitet. Oavsett om du jämför en målad trävägg, tegel, putsad fasad eller en med fibercementskivor ger OnceWalls fasader en oslagbar totalekonomi. Fasaden utgör en stor del av underhållskostnaderna på en fastighet så oavsett om det gäller den egna bostaden, bostadsrättsföreningen eller en kommunal/privat fastighetsförvaltning ger OnceWalls fasader mer pengar och tid över till annat.

Ingen vet vad framtiden bär med sig så det enda rätta vi kan göra är att skapa så bra förutsättningar som möjligt. Att frigöra tid och pengar är betydligt enklare för den som aktivt intresserar sig för sitt ägande och vi på OnceWall vet vad som krävs för att din fastighet ska behålla sitt värde långt framöver. För att du ska få bästa möjliga förutsättningar att möta framtiden. En del i att skapa en lyckad och lönsam investering är att redan i planeringsstadiet få bra stöd och hjälp. Vi ger dig det direkt eller genom våra välutbildade samarbetspartners. De kan ge dig alla tips och råd du behöver. De hjälper dig att göra en lyckad inves- tering. När de ställs inför utmaningar finns vi som ett extra stöd. OnceWall är mycket mer än bara fasader. Det är ett koncept som är framtaget för att du som fastighets- ägare  ska kunna känna dig fullkomligt trygg med din investering.
Sverigepanelen

Spara eller Slösa

Historien om smarta val

Den gamla serien i Lyckoslanten handlade om två flickor med olika personligheter.  Spara var flitig, dygdig, händig och hjälpsam. Hon ratade allt osunt och struntade i simpla nöjen som godis, smink och flärd. Istället sparade hon sina pengar, sydde sina egna kläder och kunde ofta unna sig något riktigt fint i slutändan. Slösa å andra sidan kastade bort sina pengar på nöjen och skräpkonsumtion, vilket straffade sig på allehanda vis. 

Med sunt förnuft och långsiktigt tänkande firade Spara den ena triumfen efter den andra. Grundhistorien upprepades om och om igen, i avsnitt efter avsnitt. Ur detta tankesätt och sätt att vara är OnceWall sprunget. Man gör rätt från början. Man gör det ordentligt och man investerar långsiktigt. Med OnceWall blir du Spara.

1 Kr
Spar pengar

Du spar 310.000Kr när du slipper ommålningar under kommande 50 år.

1 h
Tidsbesparing

Du slipper lägga ca 650 timmar på din fasad under kommande 50 år.

1 %
Kostnadsbesparing

Du spar ca 70% av kostnaden
under kommande 50 år.

Så här har vi räknat

LIVSLÅNG INVESTERING - SMART & VÄRDESKAPANDE

250% dyrare med målad fasad efter 50 år

Efter 50 år har en fastighetsägare med en fastighet på 100 m2 (130m2 fasad) sparat ca 310 000 kronor mot om man hade valt en målad träfasad. På köpet har man sluppit byggställningar, färgflagor, ruttna brädor och försämrat värde på fastigheten. Men bäst av allt är att man har fått tid till viktigare och roligare saker. 

I våra beräkningar så har vi utgått ifrån ett “normalhus” med 1,5 plan. Ett hus med ca 130kvm väggyta. Vi har försökt vara så objektiva som möjligt men självklart så kan vissa siffror variera kraftigt. Inte minst beroende på var i landet du bor.

I vår beräkning har vi räknat med att du lägger ett lager grundfärg och två lager slutfärg med 10års mellanrum. Så du kommer måla år 1, 10, 20, 30 och år40. Vid varje målning har vi räknat med en tvätt på huset. (Fasaden /färgen skulle må bättre om man tvättar det oftare) Till dessa tillfällena behövs en ställning för att komma åt över allt. 

Mer tid och pengar till annat

Med en livslängd på 50-100 år

Ju större fastigheten är, desto mer pengar finns det att hämta hem med rätt investering. En fastighet med en väggyta på 130 kvadratmeter kommer under en normal livslängd med OnceWall att bli över 300 000 kronor billigare än en traditionell trävägg. 
Att få hundratusentals kronor över till andra viktiga renoveringar eller att få en högre avkastning är viktigt för alla fastighetsförvaltare och det gör därmed OnceWall till ett självklart val.Tänk att kunna spara 70 procent av fasadens underhåll och investeringskostnader! Det är antagligen här som du som fastighetsägare kan göra din största besparing och samtidigt öka värdet på fastigheten. OnceWalls fasader är en självklarhet för den smarta och ekonomiskt lagda fastighetsförvaltaren. Visste du att: Inte ens om du under en 50-årsperiod får panel och färg gratis blir en träfasad billigare än en fasad från OnceWall.

Nu och inte igen

Med en livslängd på 50-100 år

De flesta komponenter i ett hus måste förr eller senare bytas ut eller underhållas med jämna mellanrum. Som fastighetsägare är det viktigt att göra rätt val för att slippa göra om det efter en kort tid.

Att byta ut och underhålla saker kostar pengar och tar tid. Hur du väljer att göra det är viktigt, eftersom de investeringar du gör i fastigheten helst ska hålla under lång tid framöver. Och när det gäller byggnader vill man självklart ha ett hus som håller sig vackert över tid. OnceWalls fasader uppfyller alla de högt ställda krav en fastighetsägare kan ha. Precis som en bergochdalbana har livet både upp- och nedgångar. En del kan vi påverka och annat inte. Sjukdom och arbetslöshet är sådant som är svårt att påverka. Däremot kan vi skapa förutsättningar att klara av tunga perioder genom att minska onödiga kostnader. En målad fasad håller sig ofta snygg i några år, men sol, regn och mögel påverkar snabbt ytskiktet och gör att utseendet försämras över tid. En träfasad kräver därför mycket underhåll för att hålla under lång tid, vilket kostar både tid och pengar. Med OnceWall kan du glömma allt vad underhåll heter. På det sättet påverkar de val du gör i dag hela din framtid.