fbpx

Classic

OnceWall Classic är en modernare variant av den gamla Lavellapanelen som var väldigt populär på 60-70 talen.  Med Classic får du ett traditionellt och tidlöst utseende på ditt hus.

Utseende

OnceWall Classic är till utseendet mycket lik den äldre varianten av Lavellapanel vilket gör att den är perfekt för dig som vill bygga till eller om och behöver komplettera med en fasadbeklädnad som går i stil med den du redan har på övriga huset.

OnceWall Classic har ett symmetriskt utseende och kan monteras som liggande eller stående panel. Varje panel liknar till utseendet en planka. Den är blank och har en helt slät yta och saknar den trästruktur som våra övriga panelerna har. Den blanka och släta ytan gör att alger och mögel har svårare att få fäste. Alla våra paneler är bra mot alg och mögelpåväxt men Classic är strået vassare än de övriga panelerna i denna fråga då den har den blankaste ytan.

Mått

Classicpanelen bygger 15 mm från väggen. Varje panel är 120 mm bred, de överlappas 23 mm vid montering och vid slutresultat är 97 mm synligt. Levereras i längder på 5 meter.

Snabbfakta

Produktnamn: OnceWall Classic
Bredd: 97 mm
Bygger: 15 mm
Längd: 5 m
Varje panel täcker: 0,485 m²
En paket: 5 plankor (2,5 m2)
En pall: 100m2 (200 plankor)
Färg: vit
Glans: blank
Brandklass: D-s3, d2 – AVM
Art nr: 1213

Uterum framför villavagn med Oncewall plastfasad

En plastpanels uppbyggnad

En fasadbräda av PVC består av två delar. En innerdel som är tillverkad av PVC-ue vilket betyder att den till största delen består av expanderad plast som till stor del består av återvunnet material. Och utan på detta ett yttre lager som består av PVC-u, alltså ett hårdare lager av nytillverkad plast.