Belastningstest Västkustpanelen

Detta är en video som påvisar att OnceWall Västkustpanelen klarar tämligen extrem belastning i form av 50Kg från en enda skruv. Vi rekommenderar absolut inte att man belastar panelen på detta sätt men det ger ändå en fingervisning om att materialet lämpar sig ypperligt för fastsättning av lättare saker likt lampor, kablar eller liknande.

Detta är ett test på mycket tung och kortvarig belastning. Vi kommer framöver också att utföra ett långtidstest där vi har en lite mindre belastning men över längre tid.

Förberedelse för belastningstest

Idag håller vi på OnceWall på med ett belastningstest. Det vi ser gör oss imponerade av hur mycket vår panel klarar i ett punktbelastningstest. Inom en snar framtid kommer vi att presentera en film hur vi gått tillväga och hur mycket panelen klarar. Detta är en liten teaser på vad som komma skall

Förberedelse inför punktbelastningstest

Fäste för punktbelastnings test

Ny broschyr

En liten broschyr OnceWall

Idag har det droppat in en hög med nya broschyrer som vi hoppas kan vara bra för de som är lite nyfikna på oss och vår fasadpanel. Snart på en plats nära dig:-).

Hör av dig om du känner att du vill ha ett gäng att dela ut.

 

Syntetisk förtunning & Aceton

Efter 5 timmars påverkan från Syntetisk förtunning och Aceton så kan vi konstatera att materialet blivit påverkat i bägge fallen men att det var förvånansvärt lite. Fasaden har blivit lite “mjukare” på de utsatta ställena men det var ingenting som märktes med blotta ögat. Det var först när en nagel fick skrapa ganska ordentligt som mjukheten gjorde sig gällande.

Nu skall det sägas att det sannolikt inte finns någon panel, plåt eller målarfärg som skulle klara detta test utan problem då detta är väldigt starka kemikalier. Vi anser absolut att OnceWall klarade detta test med bravur. Mycket bra motståndskraft.

OBS Givetvis så är detta extrema tester som åsidosätter garantier och går långt över gränsen till vad en fasad skall utsättas för. Men vi tycker detta är bra information för att förstå hur våra fasader fungerar.

 

Klottertest på Västkustpanelen

Vi har testat lite hur olika lösningsmedel fungerar mot klotter på en plastfasad. Detta är ett väldigt ovetenskapligt test för att se hur det är att avlägsna klotter. Den solklara vinnaren i testet torde vara klotterborttagaren men även syntetiskt förtunning fungerade bra. Ingen av kemikalierna i testet verkar ha gjort någon synlig skada på fasaden. Den verkar vara helt opåverkad, men vi kommer också att göra ett nytt test där vi låter olika lösningsmedel ligga kvar på ytan för att se hur detta påverkar.

Vi håller som bäst på att sätta ihop ett dokument om hur man avlägsnar klotter på bästa sätt. Denna kommer inom kort att publiceras här på sidan.

Garantier

Om starka kemikalier används på fasaden så kan vi inte garantera att fasaden förblir opåverkad, framförallt så kan vi inte garantera att det inte påverkar åldringsbeständigheten. Men i ett läge där såpvatten inte räcker för att få bort svåra fläckar så kan det ibland kanske vara bättre att chansa på lite starkare medel istället för att byta ut de skadade brädorna direkt. Skulle det värsta hända så kan man ju alltid byta ut brädor som ett sista alternativ.